TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Konjunkturinstitutet har presenterat sin syn på framtiden, den mörkaste de har lagt. BNP faller med 3,9 % under innevarande år för att nästa år stiga med knappt 0,9 %. Det försvinner 250 000 jobb och arbetslösheten ökar till över 10,7 %, det högsta sedan andra världskriget. Så illa var det nästan förra gången vi hade en högerregering också.


Konjunkturinstitutet föreslår 8 miljarder för att dämpa krisen i år och 50 miljarder nästa år. Men vår statsminister, Fredrik Reinfeldt, han avvisar kraven omedelbart och säger att det äventyrar statsfinanserna. Och självklart går t.ex. Edward Riedel ut och försvarar sin partiordförande.


Bullshit säger jag. Det är arbetslöshet och skattesänkningar till de som har det bäst som är orsaken till att statsfinanserna rasar ihop – inte stimulanser. I övriga världen använder man åtgärder för att få fart på ekonomin och har därför har man även fått mindre fall i ekonomin.


Om det inte kommer några pengar till kommunerna tvingas man skära i verksamheten och det blir större barngrupper i förskolan. Ta bara detta med barngruppernas storlek. Borgligt styrda kommuner i Stockholmsområdet har redan idag ca 19 barn per avdelning. Men det säger man ingenting om.


Föräldrar protesterar runt om i landet mot neddragningar i skolan, protester finns också inom äldreomsorgen och sjukvården. Folk i allmänhet tror att det beror på ens kommunpolitiker när det i verkligheten är Fredrik Reinfeldt, Anders Borg, Maud Olofsson, Jan Björklund och Göran Hägglund som har ansvaret och inte ger resurser till kommunsektorn för att man ska kunna klara detta.


Svenska folket måste vakna och inse att den här regeringen inte klarar sitt uppdrag att skapa jobb och välfärd.

* Fler invandrare behövs
Försörjningskvoten ökar kraftigt till 2030. Befolkningen väntas öka med 900 000 och en allt större del av befolkningen blir 65 år eller äldre. Samtidigt väntas antalet i yrkesaktiv ålder bara öka med 40 000 under perioden. Hade vi inte haft ett invandringsöverskott skulle antalet personer i yrkesaktiv ålder minska. Dessutom, utan invandring skulle ännu färre behöva försörja ännu fler.


Detta om något visar att det främlingsfientliga partiet, Sverigedemokraterna med sin invandringspolitik och sin syn på invandrare, är ett hot mot välfärden.


* Bankerna ruttnar inifrån
Vi befinner oss i en global bankkris där bankernas egen hantering är en stor del i krisen. Trots detta betalar de svenska bankerna ut bonusar på totalt 5,7 miljarder till nyckelpersoner och de som har belönats är investmentbanker där man belönat aktiemäklare och fondförvaltare. Att ge bonusar till personer som gjort ett sådant dåligt jobb är ett hån mot alla kunder. Ruttet är bara förnamnet.


* Storregioner
I Värmland är man kloka och inser att storregioner är något bra och man vill gå med i Västra Götaland som redan är en storregion. I Norrland är det många som vill låta Norrland dö och försvinna för det är lika självklart att Norrland behöver en storregion på samma sätt. En region bestående av de fyra nordligaste länen.


Det är fullständigt obegripligt hur en del norrbottningar tror att man kommer att klara sig liksom hur Jämtland och Sundsvall ska kunna göra detsamma.
Att klara de framtida stora utmaningarna kräver större regioner.


* Folkpartiet hotar
Jan björklund vill straffa kommuner som inte klarar platsgarantin i förskolan. Det är ju hans politik som gör att man inte klarar uppdraget då man inte har pengar. Det är mera pengar som behövs till kommunerna.Vill du också ha mera pengar från staten att köpa skidbackar för....
Lennart Holmlund: Detta var en usel högerkommentar,från en person som inte törs lämna sin e-post.
vi vill satsa på välfärden, inte som Reinfeldt sänka skatterna för dom som klarar sig ändå och dra ner på skolan, sjukvården och äldreomsorgen
Lennart, vem skall betala arbetskraftsinvandrarnas pensioner när den dagen kommer?

Och hur går din tes om arbetskraftsinvandring ihop med ditt klagande och på alliansen beskyllande om en kraftigt ökande arbetslöshet?

Ta gärna och besök Skåne med första anhalter såsom Malmö och Landskrona, ta sedan en funderare över om du vill att Umeå skall se likadant ut om några år. Det är lätt att sitta långt uppe i trygga och invandrarfattiga Umeå och klaga bäste Lennart!

Men några svar på frågorna jag ställer har du minsann inte!
Lennart Holmlund,
Sveriges statsfinanser är extremt exportberoende och då exporten faller påverkar detta direkt statsfinanserna. De skattesänkningar som genomfördes under 2008 var finansierade och Sveriges statsfinanser gick med ca 130 miljarder i överskott för 2008. Detta är du självfallet medveten om dock är det säkert mer politiskt korrekt att påstå att det är skattesänkningar till de rika som ligger bakom det ökade budgetunderskottet för 2009.

I budgetunderskottet för 2009 utgörs ca 60 miljarder av vidareutlåning, vilket ger en fodran på samma belopp. Sveriges finanser är sålunda inte i fritt fall utan bedöms av bl.a OECD och kreditinstitutet Moodys som sunda.

Att utifrån detta tro att arbetslösheten kan stoppas genom en expansiv politik är helt enkelt inte möjligt. Sveriges huvudsakliga problem är och förblir den bristande efterfrågan på produkter som exporteras. Utan efterfrågan kan Sverige, oavsett regering, göra väldigt lite för att minska arbetslösheten.

Kanske kan det vara intressant att vara lite mer nyanserad i debatten trots att detta kanske helt strider mot rollen som oppositionen har tilldelat sig själv.
Fritt citat från Wigforss:

Har vi råd att inte arbeta???

Sveriges kommuner har gjort stora överskott i flera år. Att många av dem satsat på bröd och skådespel istället för att samla i ladorna är inte statens problem. Däremot är det helt omöjligt för dessa kommuner att "satsa på välfärden" eftersom de tvingas akutspara och därmed friställa folk och således öka arbetslösheten.

Om de kommunala finanserna hade hanterats kompetent så hade problemen inte blivit så djupa. Men nu har ni satt er i klistret och kräver hjälp från pappa staten.

För övrigt innebär inte att många länder satsar på stimulanser att det fungerar. I Japan har man testat den politiken sedan nittiotalet. Det har inte gett annat än gigantiska underskott och skulder.
Vad var det han sa i valrörelsen Herrn Reinsvält

Allt som s lovar i alla frågor kommer vi att överträffa!! eller liknande...

Ser inte mycket av det nu, inte!!!
"I övriga världen använder man åtgärder för att få fart på ekonomin och har därför har man även fått mindre fall i ekonomin". Exempel, tack. England, kanske?
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM