TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

I går presenterade studiesociala kommittén hur studenterna ska få större social trygghet vilket visas i ett reportage i dagens tidning och även i gårdagens TV-program.


Förslaget innehöll bland annat en höjning av studiemedlen på 400 kr per månad under de nio utbetalningar som sker. Studiemedlen ska bestå av en högre bidragsdel för de på komvux och grundvux och lägre för högskola. Fribeloppet för en heltidsstuderande skulle höjas med 30 000 till 136 000 per år och utan att lånedelen krymper.


Det har varit ett löfte från allianspartierna tidigare om att höja studiemedlen. Det är självklart viktigt för framtiden att de som studerar kan göra det och inte vara beroende av sina föräldrars inkomst.


Lars Leijonborg som ansvarig ministern sågade omedelbart förslaget och på ett sådant brutalt sätt, så att det nästan upplevdes som en motorsågsmassaker. Orsaken skulle enligt honom vara det statsfinansiella läget. Men det blir så om man först sänker skatterna så att det inte finns några pengar kvar att använda till viktigare saker, som t.ex. rimliga villkor för studenter. De som fått mest i skattesänkning är de som har det bäst ställt sedan tidigare, de är även de som har fått de högsta bonusarna.

Några korta notiser


* Helena Jonsson gjorde ett bragdlopp i söndags när hon vann världscupen i skidskytte. Däremot verkar det ta för lång tid för Björn Ferry att skjuta för att han ska vinna.


* Jag blir bekymrad när jag hör hur dåligt pålästa man är i fullmäktige när det gäller vem som har ansvar för kollektivtrafiken. Enligt svensk lag är länstrafiken huvudman. Det görs en daglig kvalitetsanalys på bristerna som finns vilket påtalas för länstrafiken. De som bidragit till förvirringen för medborgarna förutom gårdagens debatt är även media.2009-03-31, 09:02  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM