TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Låga löner ger problem
Ja visst är det så för har man låg lön så får man automatsikt mindre att röra sig med från allt som man behöver i det dagliga livet som mat och kläder men även bostäder, bilar, semestrar, ja listan kan nog göras hur lång som helst och efter det yrkesverksamma livet så får man pension utifrån den inkomst man haft och om marginalerna varit små under livet tidigare så blir de ännu sämre när man blir pensionär.


Nu har det dessutom visat sig att de även får sämre sjukvård och sämre äldreomsorg. Jag vet att det defenetivt inte fattats några politiska beslut i den riktningen men ändå sker det och då är frågan varför vårs anställda i offentlig sektor gör så.

Äga energi är bra
Umeå kommun är delägare i Stornorrforsens kraftverk vilket har betydelse för den kommunala ekonomin då vi säljer det vi inte behöver för egen verksamhet.
Föregående år gav det ett netto på163 miljoner vilket är nästan som om skatten varit en krona högre.


De pengarna används till verksamheten men förra året blev det mycket mer än vi räknat med och som vi nu använder till att sätta av till de anställdas pensioner, för utbetalningarna för dessa ökar en hel del i framtiden och våra anställda ska ha sina intjänade pensioner. Ger oss även en möjlighet att inte lägga till stiftelsen kommande året då regeringens politik gör att våra intäkter minskar med drygt 240 miljoner nästa år Det är likadant för staten det är bra att äga energibolag som vattenfall och fel att sälja utSocialdemokraternas motstånd mot låga löner i debatten avser för det mesta låg lön som livslön.

Men låg lön som en del av arbetsmarknaden. Hur är det med det. Vissa yrken blir låglöneyrken - men ingen skall behöva stanna i ett sådant yrke.

Låg lön för ungdomar är livsviktigt för att få första jobbet, för att komma in på arbetsmarknaden och för att få nyttig erfarenhet.

Låg lön - en tid - det är bra. Hela livet - dår är det något fel på arbetsmarknaden.

----

Va? Nu är det bra med vinst. Var kommer den ifrån - jo ifrån att direktörerna i Stornorrforsens kraftverk har lurat av hushåll och fattiga, sjuka och arbetslösa överpriser på elen. Att dessa pengar nu skall användas till pensioner borde någon grävande journalist undersöka. Vilka sitter i styrelsen - det kan väl inte vara Lennart H.? Hoppas inte Lennart då blivit smittade av direktörernas nyliberala idéer. ;-))).
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM