TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Som jag skrev i bloggen idag så skulle jag sitta ordförande på Byggnads möte här i Umeå. Det gick lugnt och bra till på många punkter men det är helt självklart att det åtal som en åklagare väckt mot ett skyddsombud retar folk till vansinne.


Nu tror inte jag åklagaren har en chans att vinna men att åtala ett skyddsombud för att man är ett skyddsombud kan ses som ett led i högerkampanjen mot facket.


Jag har själv haft ansvar för arbetsmiljöfrågor i facket och varit på konferenser och kurser och inte i ett enda fall har någon utomstående oavsett om man varit jurist haft någon annan uppfattning än att det är arbetsgivaren som är ansvarig för arbetsmiljön.


Av den diskussion som kom fram kommer alla skyddsombud att vilja sluta om de ska ta över arbetsgivarens ansvar och bli skyldig när något händer


Men en intressant sak är att om man mot all förmodan skulle fällas å måste man ju även ha rätt att använda de resurser som behövs för att ha en bra arbetsmiljö. Nu tro jag varken arbetsgivare eller fack vill dit utan alla frågar sig väl varför en åklagare ägnar sig åt sådant.

 

Han kanske helt enkelt inte vill eller törs syssla med den brottslighet som finns.
Eller ingår han i det borgliga systemskiftet att krossa facket?


Det måste väl också finnas ett ansvar för statliga jobb och fundera över om inte det som åklagaren här har gjort är ett tjänstefel som borde prövas, men vem vill hänga en kollegaDu skrev att "men att åtala ett skyddsombud för att man är ett skyddsombud kan ses som ett led i högerkampanjen mot facket."

Menar du att regeringen har ålagt åklagaren att åtal skyddsombudet? Det är en ytterst allvarlig anklagelse. Du har säker inga bevis eller? Och finner det helt okej att yttra sådana här anklagelser?

Att anklaga någon för att begå brott kan ses som förtal. Men i politik är allt okej eller?

Ingen tvekan om att det är en högerkampanj mot facket, Lennart. Detta åtal kan naturligtvis inte kopplas direkt till regeringskansliet. Men när samhällsklimatet blir mer fackföreningsfientligt så kan en del individer få för sig att det är legitimt att sätta blåslampan på facket. Här ser man antagligen ett exempel på det.

Jag vill dra en parallell som visar hur illa det kan gå när samhällsdebatten förändras. Jag vill tydligt poängtera att detta är en helt annan fråga som inte har med denna regering att göra. Men det var faktiskt så att lasermannen inspirerades av Ian och Berts invandrarfientliga propaganda på radio och i TV och tyckte att hans handlande legitimerades av deras ord.

Lasermannens mord på invandrare var en konsekvens av Ian och Berts propaganda medan åtalet mot skyddsombudet kan sägas vara en konsekvens av högerkampanjen mot fackföreningsrörelsen.
Vad man blir rädd för är att det finns åklagare som är så dåligt pålästa vad lagen säger. Det är ingen tvekan om att det är arbetsgivaren som har ansvaret.
Men man såg att politikerna i Stockholms stad försökte klara sig undan sitt ansvar när det var sopstrejken oxå. Fast det står klart i arbetsmiljölagen att inte miljöansvaret går sätta bort på eprenad
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM