TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Coop Forum i Umeå har fått tillstånd av länsstyrelsen att sätta upp fler övervakningskameror för att minska på snatterierna. Från kommunen har vi yttrat oss positivt.


Det är alltid en övervägning när det gäller kameror men vi tycker att det är bra om snatterierna och stölderna minskar samt att förövarna åker fast. Snatterier har en tendens till att vara ett sätt för att finansiera alkohol och droger som inte alltför sällan inkörsporten till grövre brottslighet. I detta fall säger sig Coop behöva bevis, en uppfattning som vi delar.


Nu överklagar emellertid justitiekanslern detta tillstånd och tycker att man ska prova andra metoder som vakter istället. Jag funderar dock över i vilken värld JK lever i som tror att vakter ska klara av vad 25 kameror gör och till vilken kostnad då? Vakter tror jag dessutom kan ha svårt att komma åt och se hur det snattas, det visar väl erfarenheten.

 

Motivet för JK är den personliga integriteten. Det borde inte upplevas som alltför farligt. Jag upplever mig i alla fall inte som kränkt bara för att man kan se mig gå igenom butiken och att jag betalar för de varor som jag har lagt i korgen. Däremot kränks självklart integriteten för dem som stoppar på sig varorna utan att göra rätt för sig. Men att skydda integriteten för brottslingar är väl inte något vi ska försvara.


Det är alla vi kunder tillsammans som får betala det som stjäls och snattas i butikerna genom höjda prislappar. Enligt uppgifter så rör det sig om mångmiljonbelopp. I en ytterlighet skulle man kunna hävda att min integritet kränks av JK om han tvingar mig att betala vad andra stoppar på sig.


* Mera saker om fusk
Sju av tio caféer och sushibarer fuskar och redovisar inte alla intäkter. Det är ytterligare ett fusk som man måste ta tag i från regeringens sida. Det är viktigt att konkurrens sker på lika villkor och att man betalar de skatter och avgifter som man är skyldig till. Regeringen får väl sätta in resurser för att råda bot på även denna brottslighet.


* Och ännu mera fusk
Strax före VM i skidskytte åkte flera ryska skidskyttar dit för doping. Svenskarna reagerade mot dessa notoriska fuskare och krävde åtgärder. Flera påtalade även detta på sina bloggar. Åkare och ledare blev då hotade på olika sätt och frågan blev om man skulle åka till Ryssland eller inte inför världscupfinalen.


Och visst är det bedrövligt med fusk och hot men jag är inte direkt förvånad för självklart finns det mycket kvar av den gamla kommunistiska kulturen, både med doping och hot mot människor.


Nu är man i alla fall där och det har satt in mycket vakter. Det har också erbjudits till åkare men Pichler såväl som Björndalen har tackat nej till livvakter. Ryssarna har alltså erkänt hot och har satt in 300 vakter.


Men man tycker att det borde vara fel att lägga tävlingar där sådana åtgärder måste vidtas. Fusket inom idrotten måste bort och jag tycker nog att man ska gå in med avstängningar på livstid, självklart med god rättssäkerhet.2009-03-26, 14:12  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM