TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Är hemma igen och har börjat ögna igenom tidningarna för att se om man missat något. Det är stor skillnad när man kan ha datorn med sig och det är mycket enklare att följa med om det som sker. Ibland undrar jag hur man egentligen klarade sig före datorernas tid. Det är toppen med teknikutveckling.


* Kommunernas ekonomi
Däremot verkar jag ha missat att regeringen lär ha gått ut med budskapet om att det blir inga nya pengar till kommunerna. Då kommer arbetslösheten att öka ytterligare för det är många kommuner som har det mycket tungt ekonomiskt just nu.


Det är också mycket illa om regeringen överhuvudtaget inte lyssnar på oss i kommunerna. Vi har heller inte blivit kompenserade enligt finansieringsprincipen som ska gälla (principen innebär att kommunerna ska kompenseras för fattade beslut). Ta bara förändringarna i a-kassan och sjukförsäkringen som betyder ökade kommunala kostnader.


Regeringen bör därför tänka på att ett stöd till kommunerna är den mest effektiva arbetsmarknadspolitiska åtgärden som finns. I annat fall blir det inskränkningar i välfärden, för äldre, för sjuka, för barn och ungdomar.2009-03-23, 11:32  Permalink
Andra bloggar om:  


Lennart:

Jag tror inte att borgarna bryr sig om det blir nedskärningar i allmänna välfärden. Det är en del av planen. Iden är att du ska pengar till privata lösningar. Det är därför man prioriterar skattesänkningar för de högavlönade i stället för pengar till kommunerna.

Klart som korvspad
Ansvarsfull ekonomisk politik. Det är mycket tänkbart att Socialdemokraterna och deras företrädare (där bland annat du) inte har förstått innebörden av detta. Istället för att ta ansvar i opposition så sitter man och skriker om att regeringen bör öka det ekonomiska stödet till kommunerna. Billiga politiska poäng!

Många kommuner och landsting fortsätter att t.ex. satsa flera miljoner på kulturellt utbud vid sidan om att man säger upp flera anställda inom vård, skola och omsorg. Det kanske är dags att tänka om och prioritera kommunernas kärnverksamheter när det drar en lågkonjunktur över Sverige.
Det är väl känt att varje satsad krona på kultur i en kommun ger mångfalt igen i kommunens kassakista pga ökad attraktionskraft till besöksnäringen och större vilja till företagsetablering. Kreativa människor vill gärna bosätta sig i en kreativ kommun....
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM