TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Regeringen har beslutat om vilka flygplatser som även i framtiden ska vara statliga, däribland Umeå. Jag har tidigare sagt att det verkar som om staten tror att Arlandas lönsamhet beror på att planen bara kan stiga och landa just där, samt att det inte beror på att flygplanen kommer från andra platser i landet och utomlands.

När nu de ”olönsamma flygplatserna tas bort” blir det en automatisk överflyttning av kostnaderna till regioner eller kommuner. Det finns ett tydligt mönster i regeringens agerande att flytta kostnader till annan part (DVS. till KOMMUNER OCH LANDSTING).

Och vi vet redan vilken besvärlig situation som kommunerna och landstingen befinner sig i ekonomiskt samtidigt som flygplatserna har stor betydelse för det regionala och lokala näringslivet. Ju längre från Stockholm desto större betydelse har de.


* Flata myndigheter
Man får ständigt lära sig nya saker, ibland varje dag. Det finns t.ex. internationella regler för hur länge man får köra lastbil och hur man ska ha dygns- och veckovila. Bryter man mot dessa regler i till exempel Tyskland så får man böter och man får inte fortsätta med bilen förrän man tagit ut sin vila och innan böterna är betalda.


Så har jag inte uppfattat att vi har det i Sverige utan här fakturerar man och inte helt oväntat är det sällan pengarna kommer. Det är väl inget dåligt system att när man bryter mot dessa regler ska man inte få fortsätta förrän man har gjort rätt för sig.

* Olika kulturer
I onsdags var vi ute och gjorde en rundtur med taxi tillsammans med tre andra familjer som vi lärt känna här. När vi var på väg hemåt norr om Patong och skulle passera Kamela Beach kom vi inte längre utan vägarna var helt avstängda.


Vi fick ingen information om varför så det var bara att vända om, men idag kom det fram att en person hade blivit knivskuren där en dag tidigare. På onsdagen hade polisen inte lyckats fånga förövaren och då riktade folket sin aggression mot dem och attackerade polisbilar och polisstationen samt lite till. Vägen förbi gick därför helt enkelt inte att komma fram på. Här är det snabba polisinsatser som krävs.2009-03-20, 16:47  Permalink
Andra bloggar om:  


Jag håller med dig om flygplatserna.
Tyvärr är det många som är fientliga till flyget.
Och det är tråkigt.
Enorma tågsatsningar har satts igång men
det hjälper inte resenärerna i inlandet.
Kommunen har inte heller kompetens att
driva flygplatser som jag ser det.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM