TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

I förrgår hände en sak då vi skulle äta lunch på stranden som jag inte riktigt var beredd på. Våra kompisar satt runt ett bord under ett träd med parasoll och väntade på maten. Jag bytte plats för att sitta bättre och helt plötsligt small det till i parasollen och ner föll en orm ljus och grön på ca 1 meter just där jag suttit.


På backen sprang en råtta som troligen var orsaken till ormhoppet från trädet. De som satt runt omkring mig hoppade och skrek inklusive några ur personalen medan jag fick sitta kvar och lyfta på fötterna för att inte ev. bli biten.


Nog vet jag att det finns ormar som lever i träd men att de nästan ska hamna på på matbordet, det var en överraskning. Men det är sådant som tillhör vardagslivet för många människor runt om i världen.


* Städa efter sig
Vi har diskuterat städningen på torget och den nedskräpning som är där många gånger. Det ligger mycket skräp efter vägarna här också men det finns tydliga regler. På väg från hotellet en av dagarma var det ett par damer som skrapade lera och sopade vägbanan.


Nyfiken som jag är så bara måste jag fråga varför. Det var ett bygge och lastbilar som kört till bygget hade spritt en massa gegga på vägen och då var det det företaget som skulle städa efter sig.


Det kanske är något vi bör ta efter och finna system för även i Umeå, dvs. att de som orsakar nedskräpningen får städa efter sig. Då finns det två alternativ, det ena är att den som skräpar ner ska åka dit eller den som sålt förpackningen. Kanske ett tips för Paulsson.2009-03-15, 10:04  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM