TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


Förra året när jag besökta Thailand fick man fem Bath för varje svensk krona. I år får man knappt fyra vilket innebär att värdet på den svenska kronan har fallit med 20 %. Bra kanske en del tycker för då är det lättare att sälja våra produkter på den internationella marknaden, men den exportintensiva industrin går nog inte ens på halvfart.


Det här är ett tecken på vilken syn man har på Sverige och svensk ekonomi. Importprodukterna har blivit lika mycket dyrare som kronkursen fallit. Det märkliga är att USA-dollarn blivit så mycket dyrare, ett land som har stora ekonomiska problem.


* Höjd A-kassa
Många medlemmar som är med i de olika arbetslöshetskassorna får framöver en mycket högre avgift då arbetslösheten ökar. De straffas nu på grund av lågkonjunkturen och den politik som förs i detta land.


* Kommunernas ekonomi
Kommunernas ekonomi försämras i snabb takt på grund av den ökande arbetslösheten och de övervältringar som en del systemskiften i sjukförsäkringen och A-kassa gett.


Många kommuner kommer att säga upp folk och ännu har inga resursförstärkningar kommit till kommunerna om det nu finns pengar. Regeringen har ju kastat bort det överskott som fanns i budgeten och som var till för att klara en lågkonjunktur. Man använde det till att sänka skatterna för dom som har det bäst.


Inkomst- och kostnadsutjämningen gör man inget åt utan här har de andra partierna fått ge med sig för moderaterna som vill fördela mera pengar till de kommuner som har bäst ekonomi och de lägsta skatterna.2009-03-13, 08:38  Permalink
Andra bloggar om:  


Ja du Lennart

Nu påpekar till och med Calmfors att regeringen är för passiv. Börje Hörnlund pratar om maffiametoder.

Stackars Sverige som har en sådan inkompetent och handlingsförlamad regering.
Lennart, du vet väl att du betraktas som pajas.
Din blogg besöker man för att få ett gott skratt !
Du är jämförbar med Monica Gren och Silverstrand.
Du vet, han med brottby-breven !
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM