TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Vi vet sedan tidigare vilken syn Littorin och regeringen har på arbetslivet. Den socialdemokratiska regeringen hade tagit fram en lag om rätt till heltid, något som Littorin har kastat i papperskorgen.


Heltider är en mycket viktig jämställdhetsfråga. Och i Umeå har vi infört heltid som en rättighet och deltid som en möjlighet. Det går självklart inte att bara göra om alla deltider till heltider utan arbetet måste organiseras om för att det ska vara möjligt. Det kan också krävas att den anställde arbetar på olika arbetsställen. Tyvärr går förändringen lite väl sakta men det går framåt.


Regeringen har istället för att försöka skapa fler heltider försämrat möjligheten till deltidsstämpling i 75 dar vilket innebär att många kommer att tvingas sluta sina deltider för att gå över i "hel" arbetslöshet. Borgligheten å sin sida anser att detta är en sak för privatpersonen själv att kunna klara ut. Högerpolitiken känns igen.


* Vad menar Västerbottensnytt?
Den kanalen har gjort en intervjuserie med Krister Olsson vilket de må göra precis hur de vill. Vad som storligen förundrar mig är dock varför de måste lägga ut en massa förklaringar på sin hemsida om varför man gjorde intervjuerna. Jag kan inte komma ihåg att jag har varit med om något liknande förut.


Det är nog många med mig som skulle ha ett stort intresse att få en förklaring till många av inslagen. Det är också viktigt att vara noggrann i sin källgranskning i alla frågor. Det blir därför intressant om vi nu hädanefter får en förklaring till varför man gör vissa reportage. Jag förväntar mig t.ex. att få reda på varför man inte gjorde en massa reportage om saker som händer i vårt län och som har stort allmänintresse?Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM