TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

I sin blogg igår hade Anders Sellström ett nytt lågvattenmärke. Visserligen vet vi att han brukar leka med dockor, men att sjunka så djupt det trodde jag inte. Han visade med all tydlighet vad kristdemokratisk politik byggd på kristen etik och västerländsk humanism står för. Men sedan tidigare vet vi också vad Sellström tycker om jämställdhet och genus, vilket inte är positivt.

 


* Monarkifäste
I Thailand är monarkin stark och människorna ser upp till kungen och drottningen och kanske de har skäl till detta. Nuvarande kung Rama IX eller Bhumibol född 28 har suttit på tronen sedan 1946 och har jobbat för att bergstammarna och bönderna ska få det bättre.


Rama IV som styrde mellan 1851 och 68 anses som en av de mest betydelsefulla. Han var buddistmunk i 27 år innan han kröntes, hade 35 hustrur och 83 barn. Han var också begåvad. Talade 8 språk och var expert på astronomi. Han var den förste kungen som folk fick se och han byggde vägar och kanaler.


Han efterträddes av Rama V som styrde fram till 1910. Han var den mest upplyste och populäraste av alla kungar. Han avskaffade slaveriet, införde skolväsendet och grundade det första postkontoret och anses vara den som ledde sitt land bokstavligt och bildligt in i 1900-talet.


Thailändarna är stolta över sitt land och landet har aldrig varit koloniserat. Under andra världskriget stod man på Japans sida men deras USA-ambassadör lämnade aldrig in krigshandlingarna så officiellt deltog man inte i kriget och gick också med i FN 1946.


Nu byggs det mycket för turismen i Thailand. Vi får bara hoppas att de inte förstör detta underbart vackra land med att exploatera det för hårt för turismen. Då finns risk att det genuina Thailand hotas.


Bilden som finns med visar på Phukets Elvis Presley.

 

Elvis2009-03-11, 10:20  Permalink
Andra bloggar om:  


"I Thailand är monarkin stark och människorna ser upp till kungen och drottningen och kanske de har skäl till detta."

Läs Cattis Ullströms utmärkta info om detta ämne i hennes blogg från 2008:

http://cattiullstrom.blogspot.com/2008/01/thailand-r-och-frblir-en-diktatur.html

"Thailand är sedan länge en konstitutionell monarki, precis som vårt eget land, men den thailändska monarkin skiljer sig i mångt och mycket från den svenska. Den thailändske kungen, Bhumibol, är nämligen långt ifrån så maktlös som han ibland framställs. Att kritisera kung Bhumibol ger fängelsestraff. Innehav av boken ”Kungen ler aldrig”, en biografi om den thailändske monarken där hans egentliga politiska makt kartläggs och analyseras, är förbjudet."
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM