TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Såg att centerns kommunstyrelseordförande i Älmhult tycker att kommunanställdas löner ska frysas på grund av den ekonomiska krisen i kommunerna. Hon motiverar detta med att hon inte vill höja skatten och inte skära ner på personal.


Skattehöjningar eller nedskärningar är inte roligt att göra men det är de alternativ som finns till buds om inte hennes egen högerregering lyssnar på SKL och ger kommunerna ett krispaket som banker och andra fått.


Löner som inte höjs ger också lägre tillväxt och då minskar också skatteinkomsterna i förhållande till de prognoser som vi fick (faktiskt om ökad skattekraft som regeringen lade för ett år sedan).


Ni som kommer ihåg kanske minns att regeringens budskap tidigare var att kommunerna badar i pengar. Visserligen var vi några kommuner som sa att vi inte skulle sänka skatten då vi ännu inte sett effekterna av regeringens politik. Nu ser vi det.


Faktum är att kommunerna måste få mera pengar att röra sig med. Kommunerna har heller inte fått betalt enligt finansieringsprincipen på alla de beslut som regeringen tagit. Det finns också ingångna avtal som påverkar. Avtal som träffats under ledning av en borglig regering på SKL då man tyckte sig ha råd med högre löner.


Jag tror inte på frysta löner. Det är inte rätt modell utan ingångna avtal ska självklart följas och finns det avtalshöjningar med i avtalen ska de betalas ut.


* Köpcentra
Idag har jag varit och tittat på ett köpcentrum inne i Patong (Phuket, Thailand). Det var stort, välplanerat och spännande på många sätt och vis. Bara entrén med visningar från projektorer i vatten som sprutade upp gjorde att man kände sig välkommen. Vi har många duktiga arkitekter i Sverige men det finns utan tvekan många vassa arkitekter runt om i världen med projekt som utan tvekan skulle passa i vårt land.2009-03-09, 17:06  Permalink
Andra bloggar om:  


En väg att spara pengar kan väl vara att slopa partistöden.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM