TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Jag är i Thailand och tar lite ledigt men den råa kapitalismen skördar sina offer överallt, så även här. De girigaste är nog trots allt de som spekulerar i fastigheter och när jag menar spekulerar så är det verkligen detta som det handlar om. Man köper ett hus till ett värde som det inte har och tror sedan att någon annan ska betala mer, men man ska komma ihåg att man alltid ska leva på hyran och inte på spekulation.


Jag har varit här flera gånger och känner platsen ganska väl men hittar inte tillbaka till de gamla ställena. När man sent omsider träffar ägarna till butiker, restauranger och hotell med mera så har dom flyttat för att fastighetsägaren i stort sett ville fördubbla hyran vilket dem som bodde där inte hade råd med. De valde att flytta i stället. Även i Umeå finns det liknande exempel.


Det är också rätt åt dem att de tillkommande hyresgästerna fått en billigare hyra än den förra ägaren betalade. De var så dumma att de trodde att hyresgästen skulle vara kvar till vilket pris som helst.


Hur det går i nästa steg med betalningsförmågan får väl framtiden visa. Jag vet att plus och minus måste gå ihop tack vare att jag fick lära mig det i skolan och inte hålla på att räkna med värden eller värdestegringar som inte finns.


Det mest korrupta systemet som finns påstår jag ändå med fog nog är världens banksystem som inte har vett och etikett. De verkar inte ha lärt sig att räkna med plus och minus. Men sådan är kapitalismen såsom man sjöng i en visa. Och jag kan konstatera att marknadsekonomin i dess nuvarande form har kollapsat. Det hemska är att även här är det de som har det sämst som får lida mest.2009-03-08, 11:02  Permalink
Andra bloggar om:  


Jag förstår inte hur man som aktiv socialdemokrat kan åka till Thailand. Deras demokratiska status här och nu är ju allt som socialdemokratin INTE står för.
Du har rätt i att plus och minus måste gå ihop. Företag med hög skuldsättning kan i goda tider fungera riktigt bra med hjälp av hävstångseffekten, men en hög skuldsättning, idag, vänder snabbt plus till minus.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM