TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Igår ringde en journalist från TV Västerbotten och ville ha en kommentar då Krister Olsson inte gillade att jag kritiserade regeringen på bloggarna. En synpunkt som jag kommer att bortse ifrån. Jag kommer inte att tystas ned med sådana pekpinnar utan jag kommer att fortsätta att kritisera regeringen när dom för en politik som jag inte gillar eller står för.


Är man socialdemokratisk kommunalråd står man för en socialdemokratisk politik och jag tror inte heller att någon regering, varken nu eller föregående, skulle straffa en kommun eller ett kommunalråd som säger sitt partis mening.


Ni som har varit med vet att jag kritiserade även vårt eget parti för politiska beslut som jag tyckte var fel och som inte följde fattade kongressbeslut. Energipolitiken är ett sådant område och hela hanteringen av oljan och byggärende enligt PBL, samt alla dessa överklagningar som kan rulla på hur länge som helst. Ta bara vägarna i Umeå och Botniabanan som två exempel.


Jag har heller inte stuckit under stol med att jag är glad och stolt över att vi fann en uppgörelse för att lösa vägproblemen i Umeå. Krister och jag har brukat träffas lite då och då för att diskutera allmänt, samt när ärenden kör fast. Senast var det den 7 januari så det är inte så länge sedan som ett av medierna påstod.


Sen har det ibland varit svårt att komma fram så snabbt som kanske både han och jag skulle vilja men så är det i de spelregler som finns inom politiken. Däremot är det bra med ett öppet klimat och då måste man kunna kritisera en borglig regering som för en politik där våra intäkter är 230 miljoner lägre nästa år än i den budget som lades.


* Medias roll
Det finns en hel del att säga om medias roll och jag tänker inte främst på det reportage som Berno Jonsson gjorde, men att kontrollera källor har tidigare varit en dygd för journalister. Det verkar i stort sett ha försvunnit. Därför är bloggar bra när man kan lägga ut en annan version än den som media vill framställa. I många frågor kommer sanningen också att komma fram, kanske i en del fall några år efter att jag slutat.

Jag tänker också på hur mediedreven skulle ha gått om det hade varit en socialdemokratiskt ledd regeringen som skulle ha hanterat krisen såsom nuvarande regering gjort. Det hade i och för sig varit omöjligt men dreven på nyval, statsrådsavgångar, bristen på åtgärder osv. Ja, listan kan självklart göras mycket mycket längre men nog har regeringen förhållandevis lätt mediebevakning och medierna går i stort sett i regeringens koppel.2009-03-07, 11:50  Permalink
Andra bloggar om:  


En bra blogg och en viktig blogg. Även jag kommer även fortsättningsvis att kritisera regeringen för deras i första hand Arbetsmarknadspolitik, förändringarna i försäkringskassan, i A-kassan, socialpolitiken mm.

Finanserna likaså och näringslivspolitiken.

Som Socialdemokrater kan vi inte köpa deras nedmonteringar.

Stå på Dig!
Ni har daltat alldeles för mycket med Krister Olsson. Dessutom far han runt och ljuger och ni svara inte eller talar inte sanning i media. vi är flera tjänstemän och du själv Lennart har besökt han ofta och han säger att ingen har hört av sig. Sedan har han oärliga budbärare.
Visst har han gjort bra saker men avslöja honom när han ljuger
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM