TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


Det är få länder i världen som fått ett sådant fall på sin ekonomi som just Sverige. Det är inte alls märkligt då regeringen inte gör annat än att hänvisa till den budget som har lagt. En budget som byggde på helt andra förutsättningar än de som senare kom att gälla.


Sverige har också mist sitt förtroende utomlands vilket bevisas av att ingen valuta har fallit så mycket som den svenska.


Regeringen borde dock kunna tala om hur de tänkt göra med kommunernas ekonomi, detta så att inte kommunerna också kommer i en sits där mycket stor verksamhet måste skäras ner. I Umeå tappar vi 230 miljoner mot den budget som vi lade för knappt ett år sedan då vi pliktskyldigt följde de prognoser som regeringen lade.


Jag tycker det är skamligt att vi inte får reda på vad som kommer att hända med den kommunala ekonomin. Och som jag har sagt tidigare till alliansens företrädare i Umeå: Det fanns inget skattesänkningsutrymme när budgeten lades.


Men nu kniper alliansföreträdarna ihop och låtsas som om det regnar när jag påminner. Tidigare sa jag även att vi ännu inte har sett effekterna av den borgliga politiken. Nu ser vi att det blev värre än vad man någonsin kunde föreställa sig. Borglighetens tilltro till den så kallade ”marknaden”, vilka det nu är verkar inte vara annat än en stor valpfock utan ledare.2009-03-06, 14:20  Permalink
Andra bloggar om:  


Vad skulle du vilja göra om du satt i regeringsposition då?
Du hade ju hursomhelst inte haft några medel att förmedla för dessa hade ni slösat bort för länge sedan...


Lennart Holmlund: För det första så hade jag inte sänkt skatterna som regeringen gjort och nu tvingas låna till detta.
Då hade det funnits pengar både till arbetsmarknadspolitik, näringspolitik, miljöpolitik och en rättvisare fördelning av de resurser som funnits.

för mig går välfärd före skattesänknigar och nuvarade regeringen tömde de sparde ladorna fort då deras egen politik slår igenom

Om du läst min blogg tidigare tycker jag illa om att de som har det säst ställt får det ännu sämre medan vissa kan frossa sig i att få det ännu bättre.

Jag tror inte männikosr blir arbetslöa för det finns en arbetslöshetskassa och tror inte dom blir sjuka för att det finns en sjukförsäkring
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM