TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Vi har haft seminarier om handelns utveckling. Och i många städer pågår utvecklingsprojekt såsom i Umeå. Man gör insatser som gör det bättre och trevligare och kommunen lägger dit verksamhet.


Vad gör de privata fastighetsägarna? I andra städer som Jönköping och Linköping är fastighetsägarna med och betalar runt 40 %, vilken är en självklarhet då det är deras utemiljö det gäller. En bra utemiljö gynnar handeln.


I Umeå är vi inne på samma spår men vi har inte tagit ut lika mycket betalt. Det är dock möjligt att ändra. Alla fastighetsägare är inte med på att betala sträckan mellan Renmarksesplanaden och Västra esplanaden och kommer de inte med blir det ingen upprustning. Vi får nog fundera på system där vi kan tvinga ut ersättning om de inte går med frivilligt.


Såg och hörde också så här på distans att det finns planer från Balticgruppen att de ska börja förädla det centrala kvarter som de har för handel, vilket är en utmärkt idé.


I Umeå har det nog varit en nackdel att det har varit en ägarbild med många mindre fastighetsägare. Umeå centrum behöver bli attraktivare och det bör det bli när även det nya kvarteret med bad kommer i gång.2009-03-03, 08:38  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM