TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

För några dagar sedan gick Börje Hörnlund till ett frontalangrepp på Reinfeldt och Maud Olofsson i en artikel i Dagens Nyheter. Och i min blogg i fredags finns en länk till den artikeln. Men visst är det fler än Börje Hörnlund som har sett skillnaden. Såg även att Edward Riedel, moderat i landstinget, har varit ute och försvarade Maud.


Jag har genom åren haft en hel del att göra med centerpartister, både i kommunen och i länet, och även lärt känna flera i andra kommuner. Det är numera dock svårt att känna igen dem.


Borta är alla de gamla centerpartisterna som värnade om de små och om landsbygden. Helt borta är folkrörelsepartiet centern.


De nya som kommit och inte minst de yngre kvinnorna som har förtroendeplatser i partiet känns inte igen som centerpartister. De har en helt annan stil och framför allt en helt annan politik.


De nya centerpartisterna står för en nyliberal politik, i många fall långt länge högre ut än moderaterna. Det enda man känner igen är namnet. De nya centerpartistera har gjort en större omsvängning än vad moderaterna har gjort. Svängningen i kärnkraftsfrågan är bara en av flera frågor.


Jag undrar hur många av de traditionella, de som står för den gamla centerpolitiken, känner sig idag och som inte längre känner igen sitt centerparti.2009-03-02, 09:09  Permalink
Andra bloggar om:  


Till de som hinner läsa det här inlägget innan Lennart raderar det kan upplysas om att över 90 % av de tillfrågade kommunföreträdarna stödde Maud direkt efter kärnkraftsuppgörelsen.

På lite oklara grunder säger sig Lennart ha unika kunskaper om Centerpartiet, men vi kan ju i alla fall fundera över möjligheten att de olika centerpartistiska företrädarna kan mer om Centerpartiet än Socialdemokraten Lennart. Och då kan man ta det här hans blogginlägg med en stor, stor nypa salt.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM