TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Det blev ingen uppgörelse över blockgränserna om energipolitiken och inte oväntat skyller regeringen på de våra. Från socialdemokraternas sida är det regeringen som är orsaken till sammanbrottet.


Jag hade den uppfattningen redan tidigare när regeringen enats och de fått centern att kovända samt ställa upp på att ny kärnkraft får byggas på de platser det idag står kärnkraftverk. Då har regeringen inget spelutrymme att förhandla om.


S-beskedet har varit att kompromissa om helheten och hade lovats ett bud som dock inte kom. Det talar väl också för att det var samma sak som skedde i regeringen, dvs. att centern tvingades att gå med på mer kärnkraft.


Det är idiotiskt att ställa villkor i förhandlingar och det är lika dumt att inte bemöda sig om en överenskommelse över blockgränser som håller över tiden.


Det kanske är dags att ha en ny folkomröstning, även och jag principiellt är mot folkomröstningar, men nu är man från alla håll långt ifrån folkets vilja som det uttrycktes i förra omröstningen. Dessutom har det kommit ny kunskap. Att se till att industrins långsiktiga behov av billig el tillgodoses måste vara ett ansvar för våra riksdagsmän och regeringar.
Med tanke på att (s) gick till förhandling i koppel som (mp) håller i, (mp) som är dogmatiska kärnkraftsmotståndare som aldrig någonsin skulle överleva att tänka om i frågan, så stängde Mona dörren för att dessa förhandlingar skulle lyckas samma dag som Alliansen sade att kärnkraften måste få vara med i mixen.

Tacka Peter Eriksson och Maria Wetterstrand för detta. Deras irrationella motstånd för vår säkraste energikälla är vad som fällde förhandlingarna. Och tacka Mona för att hon inte har ryggrad nod att få antikärnkraftsfantatikerna att hålla käft.
Självfallet har ingendera sida något intresse av att ta del av seriösa förhandlingar om energipolitiken eftersom detta är en fråga som har långtgående konsekvenser både internt i de enskilda partierna och i relationen mellan partier. Detta visar bristen på ansvartagande bland politiker när långsiktighet ställs mot kortsiktig partitaktik.

En kortsiktigt vinst väger tyngre än långsiktig ekonomisk utveckling då vinsterna av den senare inte klart kan hänföras till den egna politiken. I detta läge kan båda sidor peka finger på den andra och utbrista vi vill men de säger nej, vilket betyder att Sverige som nation är den stora förloraren.

Detta är ett stort misslyckande för samtliga partier och politiker då den egna nyttan lockar mera än det gemensamma bästa.
vilket dravel michael.

Vi ska ersätta kol olja o kärnkraft med förnybara energiformer, ju förr desto bättre. Vi måste bygga ett hållbart samhälle för våra barn o barnbarn
Britta: Du snackar smörja. Den enda förnybara energikälla som kommer med någon som helst volym och tillförlitlighet är vattenkraft. Vindkraft och solkraft har ett grundläggande fel: när det inte blåser, när solen inte lyser, då levererar de inte. Detta gör att dessa *inte* räknas som hållbara enligt Brundtland-kommissionens definition på hållbarhet. Kärnkraft däremot, klarar den galant.

http://nuclearpoweryesplease.org/blog/2009/02/15/trodde-du-fornybart-ar-hallbart-tank-efter-igen/
http://www.newsdesk.se/view/pressrelease/missbruk-av-begreppet-haallbar-utveckling-kan-leda-till-stagnation-215990

Så vill du bygga ett hållbart samhälle Britta, så skall kärnkraft få vara med. Annars talar du emot dig själv.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM