TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Regeringen har föreslagit att vindkraft ska kunna byggas enbart som ett miljöärende. Där har regeringen fel och jag delar SKL:s uppfattning att det är bygglov direkt eller via detaljplan markanvändningen ska hanteras. Däremot går det att finna regler som gör att ärendena kan snabbas på och att det inte går åt så mycket tid till överklagningar.


Hur ska USA klara sig?
Vi har sett Obamas första budget, som kom efter en ekonomisk turbulent tid främst för att USA hade ett fullständigt ruttet bolånesystem. Den budget som nu gäller i USA har ett fruktansvärt stort underskott nämligen 12,3 % av BNP eller 15 000 miljarder dollar. Underskottet är till stor del ett arv efter Bush. Nu hoppas man få fart på hjulen med dessa stimulanspaket och att underskottet ska ner till 3 % år 2013.


I andra länder brukande bankerna kräva att staten ska ha ordning på finanserna och i Sverige har det sett bra ut före man började sänka skatterna, ett skattesänkningssystem som använts av USA och givit dessa enorma underskott.


Det finns ingen annan än medborgarna och företagen som kan åtgärda detta, samt att det inte finns något alternativ till skatter. Sverige med en liten valuta får inte gå mot underskott, då blir det problem.


* Grattis Skellefteå till slutspelet i ishockey!
Nu väntar vi på att Löven börjar spela bättre nästa år för på sikt behövs ett elitserielag i Umeå. Ett tips är att man ska göra som Malmö har gjort i slutet av säsongen, nämligen att satsa på hungriga ungdomar.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM