TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Det är snart 200 år sedan Bernadotte lade beslag på Stockholms slott då marskalk Jean Baptiste Bernadotte från Napolions garde raggades hit för att bli kung Karl IV Johan.

Han betalade av den svenska statsskulden, avtalade att ätten Bernadotte skulle ärva makten och att ätter kommer från den manliga sidan. Så har det varit ända tills tronföljden ändrades 1980, kanske mest för att man var rädd att kungahuset skulle dö ut, vilket var nära eftersom nuvarande kung var yngsta barnet.

Motiven var av jämställdhetsskäl, men det får de lärde spekulera i om det var det som avgjorde.

Nu blir Viktoria den siste Bernadotten på tronen och deras barn blir ätten Westling och med ens blir också kungahuset större. Detta berättades på ett mycket bra sätt i nyhetsmorgon i TV av statsvetare Per Andersson.

Sedan står det skrivet om hans spekulationer om ätter och tronföljder kommer att inträffa. Det som hade bundit ätten Bernadotte vid tronen har varit manlig tronföljd. Nu sörjer inte jag att ändringen kom utan hur det fungerar visar på ett gammalt förlegat system.

Sedan till konceptet med TV4 som en del i den rojalistiska kungakampanjen och i högeralliansens propaganda med att försöka sprida lite glädje i dessa tunga tider. Flärd och kungareklam används för att få folk att glömma det som händer så många människor som tappar jobben och har det svårt. Valplanerat bröllop som jag skrev igår känns rätt.

Sedan är det märkligt att vi har en regeringsform eller vad det kallas som säger att regeringen ska godkänna ett giftermål. Vad har regeringen med enskilda personers giftermål att göra?2009-02-26, 08:11  Permalink
Andra bloggar om:  


Republik anbefalles!!!

Måtte Viktoria abdikera efter giftermålet
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM