TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Det vankas massarbetslöshet. En del av detta beror på att regeringen valt skattesänkningar istället för välfärd och konsekvensen blir att kommunerna tvingas säga upp folk.

Var 5:e metallare i verkstadsindustrin kommer att vara utan jobb till sommaren och arbetslösheten ökar snabbare än väntat med hänsyn till alla varsel. Regeringen har tidigare kommenterat detta med att ”det bara är varsel”, men arbetslösheten ökar mer än varslen.

När det gäller varslen har dessa ingenting med det som händer i SAAB att göra, de har inte varslat utan istället gjort sig av med visstidsanställda och bemanningsföretag (som nästan upphört att finnas). Underleverantörerna kommer nu att vara de som kommer efter med varsel och uppsägningar, samt i slutändan konkurs om det inte vänder.

Maud Olofsson och även Fredrik Reinfeldt säger apropå insatser för SAAB att GM måste ta ansvaret. Jag förstår inte vilket ansvar de menar. Även om GM är ett stort multinationellt företag så har de inte en krona att ta ansvar med. De har redan begärt en fruktansvärt stort lån av USA:s regering som också bidragit för att de ska kunna omstrukturera sig.

Den svenska regeringen skyller bara ifrån sig på GM som är panka och kommer att gå i konkurs utan insatser. Regeringen har trots allt ett ansvar för de som jobbar i SAAB och de företag som berörs. Bra företag kan stupa då inget görs och inte bankerna fungerar.

Jag vill inte att man ska köpa SAAB men ansvaret för folk som lämnar jobben och för näringspolitiken det har faktiskt regeringen. Det vore mycket bättre att jobba med konstruktiva åtgärder för att rädda kunskap och företag än att skyffla över allt ansvar på GM som är helt utan pengar.Alliansen har erbjudit GM lån för att stötta Saab, men dom vill inte ha lånen.
Gm har ägt saab i ett antal år utan att få lönsamhet i företaget.
Nu överger man saab

Tycker du att regeringen skall satsa skattebetalarnas pengar i ett företag som inte har utsikter att gå med vinst.
Dina och mina surt inarbetade skatter skall väl gå till bättre saker än att stödja bilföretag som går med miljonförluster varje år.

Hans Hellgren
Lennart H. påstår, att regeringen valt skattesänkningar i stället för välfärd. Innan finanskrisen slog ut i full blom ökade kommunernas skatteintäkter på grund av att fler personer kommit i arbete. Jag förmodar, att Lennart H förväntar sig drastiska sänkningar i framtiden av skatteintäkterna på grund av finanskrisen och inte p g a att regeringen nonchalerar välfärden? Eller?

Ett normalt år omsättes ungefär 15 procent av arbeten inom näringslivet. Det vill säga 15 procent försvinner och 15 procent nyskapas, detta enligt Magnus Henreksons artikel i DN den 11 januari i år. Med största sannolikhet försvinner mer än 15 procent i år.

Så striden mellan Alliansen och Oppositionen tycks bli att Oppositionen vill att de arbetstillfällen som varslats skall behållas i nuvarande jobb med statliga insatser, medan regeringen anser att de nya arbetstillfällena måste öka med mer än 15 procent.

Då kommer nästa ideologiska fråga in i bilden. Ökar antalet arbetstillfällen genom att beskattningen av arbetsinkomster sänks, eller minskar antalet arbetstillfällen genom att beskattningen av arbete behålls eller höjs.

Jag är övertygad om att antalet arbetstillfällen ökar om arbetskostnaden sänks. Helst skulle jag ville se en så aggressiv politik från Alliansen att både skatt på arbetsinkomst och arbetsgivaravgift sänks, över hela linjen.

Jag är samtidigt övertygad om att negativa kampanjer - t.ex. att Alliansen står handfallen och förlamad minskar möjligheten till nya arbetstillfällen. Anledningen är att de som drabbas får inställningen att de själva inget kan göra, de måste vänta på att regeringen ger dem ett jobb. Jag börjar få en aning om att misstro inom hela den offentliga sektorn sänker framtidstron och sänker den mycket viktiga servicen från den offentliga sektorn, genom att ständigt pressa tjänstemännen genom påståenden att regeringens avsikter är inte att bibehålla välstånd utan att berika de redan rika på arbetslösas och sjukskrivnas bekostnad. Att demonisera regeringen är ett svek mot en positiv samhällsanda. Varför? Ja läs bara inläggen på denna bloggsida!
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM