TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Jobben försvinner i en takt som aldrig tidigare någonsin skådat. Vi är på väg mot massarbetslöshet. Igår fick vi nya skatteprognoser och det är en ekonomi i fritt fall. Kommunerna tappar 5 miljarder sedan decemberprognosen i år och 11 miljarder sedan 2010. För oss är det ytterligare -43 miljoner sedan december och 102 sedan junibudgeten. 2010 försämras med ytterligare 91 miljoner och 238 miljoner sedan budgeten lades. 2011 är ytterligare 103 sedan decemberprognosen och 299 sedan budget vilket är 1,50 i skatt.


Sveriges kommuner och landsting har krävt besked om ökade statsbidrag före vårbudgeten och jag håller med och litar på att Ågren (m) också röstade för detta. Däremot är han ganska tyst här hemma och lägger förslag där kommunen ska ta över det som ligger på staten.


Nu är det hög tid att Anders Ågren (m), Britt-Marie Lövgren (fp), Anders Sellström (kd) och Sven-Olov Edvinsson (c) ber mig om ursäkt. När budgeten togs i juni spottade man mer eller mindre på mig då jag sa att det inte fanns något utrymme för skattesänkningar då vi ännu inte hade sett effekterna av den borgliga politiken.


Nu ser vi resultaten av den borgliga politiken på hemmaplan, även effekterna av den borgliga politiken i stora delar av världen där det bara handlar om skattesänkningar för de som har det bäst, och det finns inte pengar till åtgärder.


Jag blir förvånad då jag ser att man fortfarande säger att det finns utrymme för en försiktig sådan. Intäkterna minskar till 2010 med 1 skattekrona. Det är bra att kunna räkna plus och minus.


Det är helt klart att regeringen Reinfeldt och hans högra hand, Borg, hamnat nedkylda i något ide och inte har kraft och ork att göra någonting.


För att få någon ordning på ekonomin finns det ingen annan åtgärd att vidta än gå tillbaka till de gamla skatterna då det inte fanns utrymme att sänka. Och i Umeå fick jag rätt: det fanns inget utrymme för sänkt skatt.


Möjligen har man en dold agenda för att kunna skära i välfärden och privatisera. Det vill säga att lägga ansvaret på var och en att sköta sina försäkringar enligt den dyra amerikanska modellen samt att tvinga folk att sänka lönerna och att ha dubbla jobb.Lennart, du skriver: "Det är helt klart att regeringen Reinfeldt och hans högra hand, Borg, hamnat nedkylda i något ide och inte har kraft och ork att göra någonting."

Jag tror att de inte vill göra någonting. Målet är att montera ner välfärdsstaten och för att göra det måste man åter skapa ett ordentligt budgetunderskott. De är på god väg.

Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM