TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Jag har fått en enkel fråga från Anders Ågren om det går att plantera björkar ovanpå garaget. En fråga som jag kommer att svara på. Det känns dock som en del far fram med en massa osanningar som media villigt hakar på för att skapa osäkerhet.


Björkarna kommer att leva, givet att ingen far dit och tar död på dem via sabotage. UPAB har kontrollerat detta med dem som anses kunna detta bäst i landet. Kaj Rolf påpekar att det är avstånd och mängden jord som är avgörande. Han föreslår 1 meters djup och 10m3 jordvolym. Björkarna kommer att få mera gjord än så och rätt djup.


Samme expert säger att garagets vara eller inte vara spelar inte någon roll i sammanhanget utan att det är jorden som är viktig. Den andre experten, Harald Kratschmer, har också uttalat sig om vilka förutsättningar björkarna bör planteras under och de råden ska naturligtvis också följas.


De två mest erkända experterna på björk i Sverige säger detta och i det här fallet litar jag på experterna och inte på de som far fram med en massa lögner för att stjälpa garaget.


Vill vi (och det tycker jag) så blir det en esplanad i framtiden då esplanaden ingår som en del i riksintresset. Och vill vi ser det ut som idag.


Jag har nu skrivit detta, trots att Anders kommer att få ett svar i fullmäktige, då jag rent allmänt är trött på de som far fram med en massa lögner för att stjälpa projekt.


* Badhus och stadsutveckling
Så har vi då fått se stadsutvecklingsprojektet på kvarteren Nanna/Mimer. Norrviddens förslag ser i stort sett likadant ut som det förslag som vi såg förut men med ett förändrat innehåll, mycket riktat mot sjukvård.
Lerstens förslag har reviderats stadsbildsmässigt en hel del och med ett innehåll för badet, samt en annan inriktning där hotell, bostäder och kommersiella ytor ingår.

Lerstenen: SandellSanbergNorrvidden
Den 7:e april ska vi fatta beslut om vilket förslag som vi går vidare med men båda förslagen ger en mycket bra förnyelse av stadsmiljön så analysen kommer att handla om vilka framtida kostnader vi får för badet och om de går att jämföra.


Däremot blev det ganska klart att 50metersbassängen nog är betydligt dyrare än vad vi hade beräknat i badutredningen, kanske inte underligt då både husets volym och vattenmängden är mycket stor, samt att avdelningen som är till för hoppare också bidrar till de höga summor som redovisats av bolagen.


Frågan om Hamrinsberget dyker också upp och där finns bara att säga att badets placering är beslutat medan var en evenemangsarena ska ligga – det är fortfarande en öppen fråga.2009-02-18, 09:08  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM