TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Vi har sett olika vinklingar från högeralliansens partier när det gäller regionbildningar i framtiden, kanske främst när det gäller bildandet av en region i Norrland där en del tycker att Norrstyrelsen ska läggas ner. I det fallet håller jag dock med näringsministern om att det vore fel att lägga ner Norrstyrelsen. Jag delar också hennes synpunkter om att det behövs ett Stornorrland där Västernorrland i sin helhet och Jämtland bör ingå.


Det blir en sämre lösning om Sundsvall, Ånge och Jämtland står utanför. Man har sagt att man även fortsättningsvis ska tillhöra samma sjukvårdsregion så då borde det vara en självklart. Det är också viktigt att kollektivtrafiken är samordnad, det är i alla fall våra erfarenheter av Botniabanan. Sedan blir det naturligtvis så att man inte alltid får som man vill men regeringen måste fatta beslut och då bör man se till att Sundsvall, Ånge och Jämtland kommer med.


Den regionala utvecklingen skulle dessutom säkerligen gynnas av en regionkommun. Det finns egentligen ingenting som säger att det skulle blir bättre om en del västernorrlänningar och jämtlänningar står utanför. Jag tror till och med vi kan lägga skulden på just detta till varför vi inte har kommit igång redan nu, det kan man även läsa mellan raderna i intervjun med Maud. Norrstyrelsen behövs och det skulle vara bra om vi samlade krafterna och blev ett målområde när nuvarande strukturfondsperiod tar slut 2014.


Jag har sett att Britt-Marie lövgren också tagit upp i sin blogg att Norrstyrelsen måste fortsätta och att hon vill ha med hela Norrland, precis som jag och som Maud har sagt.


Regeringen kan inte släppa fram regioner som inte klarar av de uppgifter som finns uppradade i ansvarskommittén. Jag förstår därför inte hur jämtarna och en del av västernorrlänningarna hamnat där de är i frågan, det kan inte vara av skälet om vad som är bäst för dem.


* Bra NCC
Jag såg igår att NCC-kontoret i Umeå med Roger Ekman i spetsen presenterat ett förslag om att bygga hyresrätter, ett förslag som jag sett för flera månader sedan och ett koncept som jag hoppas att vårt kommunala bostadsbolag och andra aktörer nappar på och prövar i verkligheten.
Det är traditionella hus med mycket låg energiförbrukning och med tegelfasader som tål både väder och vind, vilket därmed håller nere underhållskostnaderna.


Visserligen kan det vara bra att göra även stommar i trä men betonghus tillhör kretsloppsbyggande vilket ibland glöms bort. Och ska det bli några bostäder överhuvudtaget i dessa tider så gäller det att lägenheterna byggs på ett mycket rationellt sett och att det blir så lite förändringar under byggprocessen som möjligt, det om något drar iväg kostnaderna.


Det är den uthyrningsbara ytan som kostar pengar och i Sverige har vi haft större lägenheter till ytan än vad folk egentligen har råd att betala. Jag hoppas och tycker därför att det är bra om byggföretagen tar tag i detta själva och styr upp hela processen från arkitekter och konstruktörer så att man styr kostnaderna. Det är inte så att arkitekt och konstruktörssidan hittills har gjort allt man kan för att hålla igen på kostnaderna men låga bostadspriser är enda sättet om något ska byggas.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM