TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Igår träffade vi Mats Odell som är finansmarknadsminister och kommunminister. Det är självklart ingen lätt uppgift men de åtgärder som regeringen vidtagit har fortfarande inte skapat tilltro till banksystemet och bankers tilltro till varandra. Det är brist på pengar och när de multinationella företagen inte lånar utomlands kommer krisen att öka samt risken för konkurs.


Jag ska inte upprepa vad vi har sagt om kommunernas ekonomi då även kommunerna är en krisbransch. Hur en del av kommunerna ska kunna överleva och leva upp till alla regler, samt förordningar står skrivet i stjärnorna. Jag har svårt att tro att det går när man inte heller uppgraderar kostnadsutjämningen samt att den utredning som är lagd för över mera pengar till de som redan har.


Förutom kommunernas ekonomi finns det saker som regeringen kan göra snabbt och det snabbaste är att speeda upp hastigheten i alla bygg, väg- och vägbyggnadsprojekt.


I Umeå finns vägpaket som regeringen har beslutat om och som förbättrar luftkvaliteten i centrum. Det gör också att fler jobb kan komma till då centrum utvecklas samt att vägprojektet i sig ger mer jobb.


Det finns inga sakägare som överklagat. Naturskyddsföreningen och Jordens vänner verkar dock leva i en annan värld då man inte tror att vägar behövs.
Jag förstår inte hur de tror att man ska kunna ta sig till godsbangården, utan ring måste alla bilar som ska köra gods till godsbangården köra flera gånger längre.


Länet ligger på 4:e plats i varselstatistiken och vi är ju ett ganska litet län så inte har vi haft stor hjälp av näringsministern. Konkurserna har också ökat kraftigt och lönegarantin har rusat iväg de sista tre månaderna.


Om Saab går i graven – ja, det är en av de stora frågetecknen de närmsta dagarna. Regeringen är inte beredd att göra något och besvikelsen är mycket stor. Det kommer stor kritik mot regeringens agerande som inte kan anses kraftfull. Man är inte nådig från västsvenska kontoret då man inte söker pengar från EU:s globaliseringsfond som kan gå till vidareutbildning och utveckling.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM