TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

* Konstfack är inget för kulturhuvudstaden
På Konstfack gjorde en elev ett examensarbete där han slog sönder ett fönster och klottrade i vagnen. Nu kräver SL, helt riktigt, ersättning för skadan som dessutom är en brottslig gärning. Det är märkligt att handledarna har så dålig uppsikt över sina elever att detta kan hända. Det är en skam för konstfack.


* Pirate Bay
Idag hålls en uppmärksammad rättegång i Sverige då rättegången mot männen bakom The Pirate Bay startar. Medier från många länder kommer att följa fallet som handlar om illegal fildelning av upphovsrätten och att man tjänat pengar på detta. Det är en knepig fråga om det ska vara tillåtet att använda andras material som musik och spel. Vem törs satsa pengar på detta i framtiden om det blir fritt, det är självklart den stora frågan.


* Pengar måste användas rätt
De saneringar som gjorts av arsenik är fruktansvärt dyra och har gett minimala hälsoeffekter. 0,1 liv har räddats (hur det nu mäts) till en kostnad av enorma 881 miljoner kronor. Det är resultatet från en studie av 23 områden som varit arsenikförorenade.


Ett annat exempel är radon som dödar ca 400 personer per år medan ca 10 000 bedöms dödas av rökning varje år. Sen när det gäller dålig kost och lite motion, vem vet. Luftföroreningarna utomhus dödar däremot tusentals.


Det finns väldigt många olika saker som påverkar negativt och som kan döda folk. Men tänk hur många liv sjukvården kunnat rädda för 800 miljoner. Jag har bloggat om det tidigare och påtalar det igen. Det är oerhört viktigt att vi använder våra skattepengar rätt och satsar samhällets pengar där de gör störst nytta. Ibland verkar det som om att vi har för lätt att luras av experter till dyra åtgärder som ger minimal effekt.


* Samarbete V och Mp
Läste att mina gamla goda vänner Lars-Olof Pettersson som under en tid jobbade på byggnadsarbetareförbundet och gamle Metallordföranden Göran Johnsson, som också satt i partistyrelsen och dess verkställande utskott, hade en intressant artikel om samarbetet med V och Mp i lördagens DN. Jag måste säga att jag delar deras uppfattning fullt ut.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM