TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Land efter land har lagt stora så kallade krispaket för att få fart på ekonomin och återskapa förtroendet för bankerna. I USA drev Obama fram ett paket på över 6500 miljarder kronor eller 6,5 biljoner kr. Australien har lagt ett paket på 230 miljarder. I Europa har det också lagts stora och omfattande paket för att motarbeta massarbetslösheten som är i antågande.


I Sverige har inte mycket hänt, istället hänvisar man bara till att man har ökat vissa anslag i budgeten som finns inom arbetsmarknadspolitiska åtgärder. Då glömmer man bort att man först hade gjort kraftiga neddragningar för att sänka skatten för de som har det bäst och sedan har man fyllt på lite skärvor.


Idag är Mats Odell här i Umeå och vi ska föra samtal, främst om hur det ser ut i kommunerna, och det borde väl vara väl känt vid det här laget att kommunerna har fått det kämpigt med anledning av regeringens politik. Ökade arbetsuppgifter och mindre skatteintäkter går inte ihop.


* Hotad kollektivtrafik
Idag läggs ett utredningsförslag som i korthet innebär att monopolet på kollektivtrafiken tas bort och att olika aktörer ska få välja vilka linjer man är beredd att köra utan samhällsstöd och på rent kommersiella villkor. Man ska få ta russinen ur kakan.


Jag är helt övertygad om att det blir sämre då samordningen försvinner, bland annat med övergångsbiljetter. Risken finns då att det ser billigare ut men försvinner övergångarna stiger kostnaderna. Samordningen i linjestäckningar drabbas också. Sedan blir det mindre trafik då landstig och kommuner får ta det som blir kvar, det vill säga de olönsamma linjerna som ska få finnas kvar.


Det finns linjer som ger plus och de pengarna används till de olönsamma. När de intäkterna försvinner blir det mindre trafik då det inte finns mer pengar att köra för. Det här är den nya centerpolitiken där det är tätorterna runt Stureplan som vinner.

* FRA-lagen igen
Anders Björck lämnar posten som ordförande i Försvarets underrättelsenämnd i protest mot den omstridda FRA-lagen. Visserligen går hans förordnande ut i juni men han lämnar i förväg. Lagarna och den kontrollverksamhet som man nu tänker sig främjar varken integriteten eller effektiviteten. Det är som jag har sagt tidigare och nu har även Björck insett att det är ett fullständigt misslyckande.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM