TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Vad säger folk om kärnkraften?
Idag publicerade DN en undersökning om vad folk tycker om kärnkraften och jag är inte ett dugg förvånad över resultatet att ersätta de som tjänas ut av nya. 62 % ja och 28 % nej och även bland socialdemokrater var det 57 för och 33 emot.
Motståndare säger att det beror på kärnkraftslobbyn, men jag brukar inte ta dessa undersökningar på fullt på allvar men det är klart att det är en fingervisning. Alla andra undersökningar brukar nästan alla välja att hänvisa till så varför inte denna. 78 % för bland männen och 18 emot. Bland kvinnor var det hårdare 48 % för och 37 emot.
Att stödet är starkare bland männen är inte heller konstigt då det är mycket fler män som jobbar i industrin och vet elens betydelse för jobben. Ungefär samma sak gäller att fler i den privata sektorn är för. Jobb i den privata sektorn är det som gör att vi kan ha en offentlig sektor, vilket ibland glöms bort.

* Parkeringsgarage
Tekniska nämnden och miljö- och hälsoskyddsnämnden sa ja till garaget. Man gjorde det då man tror på iden och eftersom man skrev ett helt nytt motiv bakom ställningstagandena så delar man inte de sakargument som tjänstemännen hade i sitt förslag.

Det är dock inte första gången jag upplever att tjänstemännen inte följer de politiska riktlinjerna som pekar mot att gå en viss väg. Om politiken bestämmer att man vill göra något som t.ex. att bygga ett parkeringshus så ska tjänstemännen tala om vad som måste göras för att komma dit och inte motarbeta förslaget.

Det här förvånade TV4 då man man gick emot tjänstemännen men vi har ett system där det är politiken som ska bestämma. Tjänstemännens makt är mer än tillräckligt stor och det är besvärligt när politiken måste ta fram egen fakta.

I detta fall såg jag att man bl.a. skrivit att det skapas ett tillskott av parkeringar vilket är fel då garaget ska ersätta de platser som finns på kajen och då blir det inte mer bilar i centrala stan.

* Vinst ett måste
Som jag skrev i min morgonblogg så spelar Björklöven hemmamatch i kväll mot Troja och en vinst är ett måste. Nyförvärven som spelade sist är sevärda så det är bara att ta sig en promenad till ishallen och heja fram laget.

Däremot måste man skymma målvakten och skjuta mot mål om man ska få in pucken. En målvakt tar ju allt nästan om han har fri sikt.


Foppa spelade i MoDO igår och ska man tro media finns det en hel del kvar att ge från Foppa. Jag såg förra matchen mellan lagen och då var Skellefteå helt överlägset. Det sitter hårt åt om vilka som ska gå till slutspel och det är bara fem poäng för MoDo till kvalserien och en upp till slutspel. För Skellefteå är det en futtig poäng till att ha spelat färdigt för säsongen och 6 till kvalserien. Jag hoppas att båda går till slutspel och att Djurgården får kvalaDet finns bara en väg framåt, Lennart. Det handlar om satsning i stora mått på förnybar energi och dit räknas varken fossila bränslen eller kärnkraft. Fossila bränslen ökar CO2 halten i atmosfären och kärnkraften skapar i dagsläget stora och ännu inte lösta miljöproblem både vid slutförvaring och vid brytning. Det var om man skulle kunna använda fusionsenergi men det finns inget som tyder på genombrott i forskningen där i dagsläget.

Vi måste satsa på utveckling av biomassa-produkton, bioreaktorer för produktion av vätgas och forskning och åter forskning på articifiella fotosystem. Sol vind o vatten är framtiden.

Vi har ca 20 år på oss att vända utveckling. Det är nu eller aldrig.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM