TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Arbetslösheten skjuter i höjden med rekordfart och inte ser vi till några insatser från regeringens sida. Det enda vi får höra är att det finns pengar i budgeten, men vad används de till?


Utbildning i företag och vuxenutbildning hade varit lämpliga åtgärder, men varför görs ingenting? Vad händer t.ex. med pengarna från socialfonden som ska kunna användas för kompetenshöjning? De ska inte ersätta arbetsmarknadspolitiken och det fanns inte några pengar till Volvo i den förra utlysningen från fonden.


Man skryter med att det satsas mera på vuxenutbildningar än tidigare men frågan är om man verkligen kan säga så när det är långt mindre resurser än vad som fanns före regeringsskiftet. Man drog ner anslagen kraftigt för att kunna sänka skatten för dem som har det bäst och sedan har man fyllt på lite grann.


Allianspartierna i Umeå kommer också med en del förslag där kommunen ska ta på sig uppgifter som ligger på statens ansvar. Visserligen ska vi försöka dra igång mera underhåll, det har jag gett fastighetsavdelningen i uppdrag att ta fram, men vi väntar fortfarande på att ärendet ska komma på bordet.


Jag tycker dock att högeralliansen företrädare i Umeå ska sluta att bara hålla med regeringen. Vi borde kunna enas över blockgränserna, såsom man gör i Sveriges kommuner och landsting, om att det behövs mer pengar till kommunerna och att det behövs mer pengar till arbetsmarknadspolitik.


Kommunerna kommer tyvärr att få lida hårt av den förda politiken och många kommuner måste skära ner i verksamheten. Detta då effekterna av den förda arbetsmarknadspolitiken slår fullt ut och människor får problem då man utförsäkras från både sjuk- och arbetslöshetsförsäkringen. Vi ser bl.a. hur det kommer att gå när vi inte klarar räddningstjänsten då deltidsreglerna i arbetslöshetsförsäkringen slår igenom.


Skatterna minskar också i kommunerna och jag är helt säker på att det var rätt att inte sänka skatten i Umeå kommun bara för att det gick bra ekonomiskt i fjol. I år blir det blod, svett och tårar.

 

Tänk om högerregeringen tagit det lugnt med skattesänkningarna för dem som har det bäst då hade man haft råd med sjukförsäkring, hjälp till kommuner, en arbetsmarknadspolitik värd namnet liksom att folk kunnat stanna kvar i a-kassa.


Kommunerna kan inte och ska inte ta över statens ansvar för den misslyckade politiken om man inte från nationellt håll skickar över pengar för detta.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM