TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Igår avgjordes valet i Israel och jag tror inte att den regering som tillträder, oavsett hur den ser ut, orkar driva fredsprocessen hårt. Och så länge Hamas har ett säkert grepp över stora delar tror jag inte heller på fred. Även om de är valda så bedriver de terrorverksamhet och tyvärr tror jag att man vill ha vapen, kraftigare och modernare vapen för att kunna fortsätta att kriga.

 

Amnesty hade igår en rapport som visade på Hamas arbetssätt. Nu riktas hämnd mot kollaboratörer och kritiker från Hamas sida i krigets spår.


Hamas säkerhetsstyrkor uppmanas att stoppa våldet då deras säkerhetsstyrkor mördar, kidnappar och torterar palestinier som de anser ha samarbetat med Israel. Offren uppsöks i sina hem av maskerade män och de som inte skjuts till döds torteras och misshandlas.


Så länge Hamas tillåts fortsätta på så sätt blir det aldrig fred i Palestina och det är endast palestinierna själva som kan ställa Hamas ute i kylan. Tyvärr så gynnas Hamas av ett valresultat med en högerregering eller en regering med stort högerinflytande. Högerregeringar än vart de uppstår skapar olika konflikter.


* Företagsbesök
Igår var vi med närings- och planeringsutskottet som vanligt ute på företagsbesök och ett av de företag som vi besökte var det första företag där jag hade jobb, nämligen Äggcentralen, Norrlandsägg. Ett kooperativt företag som nu bara har 9 medlemmar/ägare. När jag jobbade där 1962 som springgrabb var äggcentralen ett företag som vägde in ägg och som sålde dessa till butiker och bagerier. Det var också ett grossistföretag som hade det mesta av vad våra livsmedelsbutiker behövde och dessutom fanns det ett hönsslakteri.


Nu är bara ägghanteringen kvar och det produceras faktisk för lite ägg. I Umeå finns bara en leverantör kvar och i länet tror jag det är endast fem. Det borde väl vara en affärsidé att starta äggproduktion i Umeå eller närheten så att vi slipper köpa från andra delar av landet.


I övrigt var det mycket modernare maskiner som sköter kontroll och paketeringen. Det är väl också på sin plats att påminna om att när man har frigående höns så har man en verksamhet där djuren är mycket hemska mot varandra och plågar ihjäl varandra. Detta speciellt om något djur får en liten skada för höns är kannibaler när tillfälle ges.2009-02-11, 13:59  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM