TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Vi är många som är fundersamma på den lättja och brist på ansvar samt kontroll som är den största orsaken till att vi hamnat i en kris för hela världsekonomin.


USA och hur det har hanterats där, samt finansvalparna på Wall Street bär självklart huvudansvaret. Det har varit precis som man suttit och spelat monopol där man via en förlust bara rycker på axlarna.


I USA har man inte heller haft kunskap om att allt måste betalas, inte minst krigen och allt som är offentligt måste betalas med skatt. Där har man sänkt och sänkt skatterna men aldrig tänkt att utgifterna måste betalas.


Att man inte i en marknadsekonomi kan räkna plus och minus, samt veta att utgifterna inte kan vara högre än inkomsterna över tiden är märkligt. Nu vädjar Obama om stöd för sitt paket 6759 miljarder kronor för att få fart på jobben då man i USA förlorat 1,8 miljarder jobb de senaste tre månaderna.


* Krisen i Sverige
I Sverige går det inte att se vilka åtgärder regeringen vidtagit för att få fart på tappen av jobben. Det är väl främst det som är viktigast så att vi inte kommer att få en massarbetslöshet.


En bra medicin är att se till att offentligsektor inte tvingas till nedskärningar nu när skatteintäkterna minskar, men också när andra pålagor på kommunerna kommer på grund av regeringens politik när det gäller a-kassa och sjukförsäkring, samt att en frysning av statsbidragen skett.


Hur man dessutom tillsammans med andra regeringar i Europa och världen skapar tilltro till det finansiella systemen verkar ha hamnat i en återvändsgränd där alla lurpassar på varandra.


* Frihandel
I samband med krisen finns allvarliga tendenser till att protektionismen ökar. Som vanligt verkar Frankrike gå i spetsen då det gäller deras syn på bilindustrin och deras underleverantörsdelar, ja egentligen hela kedjan.


Jag tillhör dem som tror på frihandeln, men det får inte ske via rovdrift på svaga och utsatta, men skulle handeln bromsas upp och det snäva egenintresset ta över med minskad frihandel då kommer världen att gå in i en svacka som vi inte ens i vår vildaste fantasi kan föreställa oss om hur det slutar.

Frihandel är viktigt, inte bara för Sverige, utan hela världen.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM