TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Här i Umeå har jag haft många funderingar över hur UEFA jobbar inte minst med de ständiga angreppen på vårt kära UIK och inte minst på kommunen då det gäller konstgräs. Ett material som verkligen har lyft fotbollen och skapat många tillfällen också till våra ungdomar att spela på ett bra underlag.


Nu går UEFA in och kräver att öltält ska få sättas upp på torget i Helsingborg i samband med europamästerskapet för J21. Ordna annars hotar man med att flytta arrangemanget. I Helsingborg strider det mot kommunens policy och därför har UEFA reagerat.


Nu tillhör inte jag de som är en jätte rigid motståndare mot att man vid vissa tillfällen kan sätta upp öltält. Däremot tycker jag det är fruktansvärt om man försöker pressa kommuner på detta sätt genom hot. Vi har ett kommunalt självstyre i Sverige och man har rätt att fastställa policys eller rättare sagt skyldighet enligt alkohollagen att ha kommunala regler grundad på alkohollagen.


Att det här nu händer beror självklart på att UEFA säkert har sålt sig till någon sponsor som säljer öl, eftersom öl tyvärr är en stor sponsor runt om i Europa till idrotten. Man kan fråga sig varför det finns ett sånt samband.


* Evenemangsarena
Som jag har bloggat om tidigare har vi varit i Finland och sett på evenemangsarenor, samt lärt oss en hel del. Jag återkommer till en sak som jag tycker är en intressant finansieringsmodell och då menar jag det man kallar club seats. Man köper och äger en stol, eller flera, i arenan och det äger man på livstid. Sedan köper man biljetter i vanlig ordning.


När det gäller ishockey så är det årskort och till andra olika arrangemang som konserter har man företräde. Man äger sin stol som man självklart får sälja och man har dessutom fördelen att ha samma plats. Det här är kanske ett bra sätt att få till stånd en finansiering, nästan som en aktie i ett bolag.


* Liga eller Liga
Jag är inte så säker på att svensk ishockey i framtiden, eller kanske snarare europeisk, kommer att organiseras som det görs idag. Vi har tidigare hört diskussioner om europeiska ligor i olika formationer. Men varför tror jag då att det kommer att se annorlunda ut?


Det är dyrt som fasen att driva lag och ligor. Det måste fram pengar på något sätt, genom sponsorer och/eller reklam via TV. Och för att få en tillräckligt stor marknad för reklamköparna så måste flera länder in i systemet och även via betal-TV-kanaler.


Hur det kommer att se ut, vilka lag som kommer att ingå, hur det blir för andra lag och nuvarande seriesystem törs jag inte spekulera i men att det kommer säkerligen att bli förändringar inom en 5 till 10årsperiod, det är jag ganska säker på.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM