TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

En person – en röst i partiet, men är det så kan man undra när man läser våra stadgar. I grundstadgar för förening/klubb sägs följande:
Mom. 3 vid inträde erläggs avgiften.

Mom. 4 genom att man betalar är man medlem och man erlägger avgift i samtliga organisationsled en gång.

I sista stycket samma moment sägs att man har rätt att ta ut en administrationskostnad av medlem som vill ta del av föreningens verksamhet, men som ej är partimedlem i föreningen.

En tolkning kan självklart vara att man bara är partimedlem en gång eftersom vi står för devisen en person en röst och i så fall är man bara valbar där man är partimedlem.

Man räknas som medlem till arbetarekommunen, distrikt och partistyrelse en gång då man betalat avgift till samtliga organisationsled en gång. Vi har en del som är med i olika föreningar och mer eller mindre aktiva och aktiviteter är bra men hur är det med valbarheten och medlemskapet?

Det här kanske är klart för många men det jag tycker inte att stadgarna ger en klar vägledning så det bör klaras ut. Jag tycker det är illa då stadgar ska kunna ge ett klart och entydigt svar.


2009-02-10, 09:07  Permalink
Andra bloggar om:  


Har man pengar kan all makt köpas. Det är därför ökande klyftor är så förödande. De tenderar öka i kvadrat. ju större klyftna ekonomiskt blir mellan folk.
Läs detta:

http://www.dagensps.se/artiklar/2009/02/10/37211859/index.xml

"Trots kris har Leif Johansson deklerarat att han inte vill sänka sin inkomst med motiveringen att han inte "vill arbeta gratis"."
Kan man köpa sig makt i partiet? Svar, ja.
Såklart det finns korruption i vårt parti. Med tanke på att vi är Sveriges största politiska organisation så ska man inte bli förvånad om det händer det ena och det andra...

Fast framförallt så kan man ju "smöra till sig" makt inom partiet. Genom smicker, fjäskande och allmänt rävspel så kan man komma hur långt som helst!
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM