TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

I helgen har vi varit mer eller mindre insnöade. 15 grader kallt med blåst och snöfall. Trots detta så blev veden hemkörd som tänkt och det har kommit ganska mycket snö, nästan så att det liknar gammeldags vintrar.


* Nytt badhus
Vi har nu fått en bild om hur mycket ett framtida bad kommer att kosta. Jag tillhör inte dem som är förvånad över att det är dyrare än över de drygt 10 miljoner som är dagens prislapp. Vi visste redan innan att det är betydligt dyrare med en 50meters bassäng än med en 25meters. De prislappar vi hade sade 3 till 5 miljoner mer. Sedan har det kommit till ett område med hoppmöjligheter, ett hopptorn. Dagens bad med den standard den har och ett bad som är helt slut kostar alltså mer än 10 miljoner.


* Energiöverenskommelsen
Det är svårt att överblicka vad den egentligen innehåller och om den ger några vägledningar för den elintensiva industrin. Likaså om det kommer att investeras i förnyelsebar energi. Visserligen tas förbudet mot att ersätta de 10 reaktorer som finns bort men om/hur/när man kan få ersätta dem kan i alla fall inte jag utröna. Det ska avgöras långt in i framtiden.


Jag kan heller inte se om det kommer att garanteras el till den elintensiva industrin till priser som gör att industrin kan fatta beslut om investeringar. Kan inte heller se om den är tillräcklig för att garantera jobb och välfärd. Det hade varit bättre med en bred politisk lösning då centern inte går att lita på i energifrågan. Vi såg ju hur fort man gick ifrån den överenskommelse som fanns sedan tidigare med socialdemokraterna men möjligen är detta en ingång till ett tvåpartisystem vilket vore mycket olyckligt.


* Svenska spel
Går spelutredningens förslag igenom där handeln tvingas sluta med att sälja spel så kommer många butiker att måste lägga ner. Men det är kanske ett led i regeringens politik för regionalpolitiken? Som vanligt skyller man allt på EU istället för att göra något.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM