TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Igår landade vi i Helsingfors för att träffa dem som har varit involverad i de flesta evenemangsarenorna, de finländska med Hartwall i spetsen som vi ska titta på idag, många i Ryssland, den stora fina i Hamburg och nu senast i Malmö. Det jobbar med intressanta koncept inte tu tal om det och visst skulle Umeå må bra av en riktig arena.


De flesta av dessa används mer till andra arrangemang än ishockey, även om dimensioneringen är just för det. Intressant är också att de flesta är byggda på kommersiella villkor och av näringslivet. Hur vi ska få till stånd detta i Umeå finns att fundera över. I Finland jobbar man bland annat med club seats som inte är vanligt i Sverige, varför är dock svårt att förstå. I vilket fall som helst är det högintressant hur de byggs, vilka funktioner som finns för att snabbt kunna ändras, och hur de finansieras.


I Helsingfors byggs det dessutom en inomhushall för skidåkning på kommersiella villkor. Man lyckas få ihop ett skidspår som blir 1,3 km långt som även har backar då det byggs i två våningar. Spännande idéer som är ett privat initiativ från början till slut. Man funderar över hur den svenska företagsverksamheten fungerar då den här typen av anläggning inte har varit aktuell i Sverige. Den bedöms kunna finansieras med ett pris på 10 euro för två timmars åkning. Hallen ska också innehålla andra aktiviteter med snö.


Man måste ge Finland eloge som har dessa modiga entreprenörer och nytänkare inom besöksnäringen då den här typen av anläggningar skapar besök. Däremot när man sätter sig på SAS planet från Arlanda så förvånas man över den usla respekten för hur stort handbagage man får ha. Igår var det mycket illa och det var svårt att få plats med kläderna. Ska SAS kunna vara kvar bör de följa de regler man satt upp för handbagage då det ser illa ut resenärssynpunkt när man sitter i ett lastutrymme.

När man reser har man också med sig sin dator. Då ser man hur olika Telia hunnit bygga ut 3G nätet som är viktigt när man ska koppla upp sig mot mobilt bredband. Intressant är att i centrala Umeå så fungerar det utmärkt liksom i centrala Helsingfors med däremot finns inte det snabba supernätet i centrala Stockholm på Hornsgatan.2009-02-05, 09:01  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM