TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Regeringens flumskola
Det är inte ofta jag håller med Svenskt Näringsliv till 100 % och när jag gör det så ska jag självklart tala om detta. I den framtida gymnasieskolans yrkesprogram ska inte elever behöva ha godkänt i matematik enligt regeringens förslag och det har Svensk Näringsliv kritiserat och där håller jag självklart med.


Matte är ju ett ämne som alla behöver och inte minst i många yrken där det görs beräkningar. I många yrken utan akademisk examen behövs matte nog så väl som där akademisk examen är ett krav. Det här visar bara på att regeringen inte förstår hur det ser ut ute i arbetslivet och vilka krav som ställs.


Det alstras spänning i energipolitiken


Vi behöver elenergi i framtiden och förmodligen mer då även bilar kommer att drivas med el. Då är det oerhört viktigt att den elen framställs på ett sånt sätt att det inte ger belastning med växthusgaser.


Hus som byggs med extremet låg energiförbrukning då är inte fjärrvärme kanske den optimala värmekällan och blir för dyr.
Inom politiken sker också stora förändringar och KD har svängt och centern kanske också är på väg att svänga i kärnkraftsfrågan. Det var ju synd att det skulle ta så lång tid men i alla fall.


Det går inte att hatta hit och dit med energifrågorna utan som jag sagt tidigare skulle det behövas en stor blocköverskridande överenskommelse så vår industri vet vilka regler som kommer att gälla över tiden. Det gäller faktiskt jobben i vår basindustri och det är det som genererar vår välfärd.Du skrev:
"Inom politiken sker också stora förändringar och KD har svängt och centern kanske också är på väg att svänga i kärnkraftsfrågan. Det var ju synd att det skulle ta så lång tid men i alla fall."

Min fråga blir då självklart:
När har SAP tänkt att svänga i frågan?

Ni vill ju stänga ner kärnkraften...
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM