TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Naturskyddsföreningen vill stoppa ringledssystemet. Det skulle bromsa upp och inverka negativt på Umeås tillväxtmöjligheter. Utredningar har visat att det enda som hjälper för att klara luftproblemen är en ringled och inte som Naturskyddsföreningen hävdar att satsa mer på kollektivtrafiken. Naturligtvis kan man satsa mer på kollektivtrafiken men då måste man beakta att gratis kollektivtrafik inte ger mindre bilåkande. Det visar undersökningar som har gjorts på andra ställen.

För oss i Umeå är det lastbilstrafiken som svarar för mer än hälften av utsläppen. Det skulle om man gick på Naturskyddsföreningens linje innebära att man måste sluta med all verksamhet som ger transporter. Umeå och Västerbotten är särskilt transportberoende då mycket av vår verksamhet går på export, vilket är det som ger jobb och försörjning. Jag kan bara påminna om Skogaholms som ett exempel. De beslutade att lägga sitt bageri till Umeå och fick då mindre transporter än med ett bageri på fyra olika ställen.

Naturskyddsföreningen har uttalat att det egentligen är bilar som man är emot och man bör då ställa frågan om rätten till att överklaga ska gälla. Umeå har fått order om att klara luftkvalitetsnormen i Umeå centrum och det enda som hjälper är en ringled. Vi vet att ytterligare överklagningar kommer att dra ut på tiden. Det ger mindre jobb, inte bara inom byggandet av vägar, det kan också innebära att företag väljer att lägga sig på annan ort. Men det är i det privata näringslivet tillsammans med det offentliga som ger de skatteintäkter som sedan ger jobb och välfärd i det offentliga. Naturskyddsföreningen synsätt motverkar därför Umeås utveckling.


* Dun-kuddar-täcken-jackor osv.
I söndags var det ett reportage där man plockade dun av levande fåglar, vilket var rena rama djurplågeriet. Idag säger sig alla, då det blev livat om dunplockningen, att det här självklart ställer flera frågor. Den första är att hur människor kan jobba med sådan verksamhet och behandla djuren på detta sätt, vilket nog har med en gammal syn på djur men också att det är den enda möjligheten till en lön.


Men det är dålig stil att inte kontrollera hur varorna produceras, något som borde vara självklart och en skyldighet att handla varor som produceras på ett etiskt riktigt sätt. Kontroller och upptäckter borde egentligen inte behöva komma från medier utan från köparna själva. Internationella regler och kontroller på att de efterlevs behövs också. Annars finns stor risk att dunplockningen fortsätter på samma sätt och att dunet säljs till andra länder.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM