TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Så var det dags för ytterligare en ny vecka och det fina är att det blir ljusare och ljusare även om tiderna för jobb, ekonomi och välfärden ser mörkare ut än på länge.


En av orsakerna är att vi har en borglig regering och den gör inte som den sa i valrörelsen: att det skulle satsas på välfärden och jobben. Jobben var effekterna av en socialdemokratisk politik men nu går det snabbt utåt och en av orsakerna är att statsbidragen inte räknas upp.


Det minskar intäkterna för kommuner och landsting som får ökade bördor då regeringen ändrat systemet för sjuk- och arbetslöshetsförsäkringen. Som grädde på moset har man bränt upp de överskott som skulle finnas till åtgärder vid en lågkonjunktur. Man till och med lånar till skattesänkning. Det kommer att bli kämpigt att än en gång städa upp i ekonomin efter en högerregering. Vi väntar med spänning på ett förslag som får ordning på banksystemet.


Den här veckan blir det lite väl mycket resande för att jag ska känna mig nöjd men även där måste man ibland offra sig lite. Jag läste en artikel av de borgliga om en samsyn om planering och det är glädjande att de vill det, för det är bra med breda lösningar även om jag tycker att splittringen i planering har funnits på den borgliga sidan. Det har alltid varit något av de borgliga partierna som hamnat på samma syn som oss. Vägarna är ett exempel på tidigare borglig splittring, Botniabanans dragning en annan. Sen har vi Ön, parkeringsgaraget osv. Ja, listan skulle kunna göras lång så frågan är om de kan dra åt samma håll.


* Sporthelgen
Skamgrepp är det med de banderoller som några har satt ut på ishallen. Även om jag varit missnöjd med spelet så är det helt klart ekonomin som avgör hur starka trupper och hur mycket värvningar man kan göra. En sportchef med tom börs har inget att värva för. Jag har även sagt det tidigare att vi säkert kommer att få förändringar inom idrotten då företagen troligtvis kommer att minska sin sponsring.


Annars ser det ut som om Anja kommer att pricka in ytterligare en formtopp vid alpina VM som startar snart. Jag är förhoppningsfull på att det blir medalj av ädlare valör, varför inte i super G där även Lindell-Vikarby har höjt sig. Herrarna däremot är tyvärr helt chanslösa på medalj. Längdåkning kan det bli en fullträff men i sprint verkar norrbaggarna väl duktiga men visst vore det kul om det blev en medalj. Kalla skulle inte vara fel.


* Sune Jonsson
I slutet av förra veckan avled Sune. Jag själv kände honom lite så där men däremot är jag glad över det initiativ jag tog för en del år sedan då vi i kommunen, landstinget och länsstyrelsen lyckades rädda hela samlingen på ett ställe genom att köpa hela samlingen. Det är värdefull kulturhistoria som finns i hans bildarkiv.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM