TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Idag har vi kommunala framtidsdagar i Västerås. Framtiden ser dock lite dyster ut just nu, främst beroende på den finansiella oron som kom som ett bombnedslag över hela världen. En av de stora orsakerna till detta härstammar från marknadens förlovade land, USA, som gav en bankkris över hela världen och där samhället har tvingas gå in och rädda det finansiella systemet.

 

Banksystemet är en viktig del i en marknadsekonomi men man spelade med pengar och gav stora bonusar så att systemet i stort sett kollapsade. USA är ingenting att härma efter i detta avseende, ett land med en gigantisk statsskuld och skulder som måste betalas av. Och när det är offentliga skulder ska detta betalas med skattemedel.


En viktig framtidsfråga för Sverige är att se till att den exportintensiva och energiintensiva industrin kan få el till rimliga priser. En energi som också ska vara framställd utan att öka miljöbelastningen. Jag har dock en viss oro att samarbetet med V och Mp kan ta en väg där kärnkraften avvecklas utan att målen i folkomröstningen är uppfyllda, det vill säga att den ska avvecklas när inte avvecklingen hotar tillgången på el och hotar välfärden.

 

Linje 2 ska uppfyllas enligt svenska folkets vilja i en folkomröstning. Jag har påtalat det tidigare och gör det igen: det allra bästa drivmedlet för bilar är el och nu kommer det med raketfart. Den här frågan är inte uppe på kommunala framtidsdagar men måste alltid vara med på dagordningen.


Däremot är det allvarligt att inte regeringen ger ett stödpaket till Sveriges kommuner så att vi kan säkra välfärden i de stora välfärdsproducenterna, nämligen Sveriges alla kommuner och landsting. Kommundagarna är viktiga mötesplatser mellan oss som välfärdsverkställare och våra ledande företrädare i partiledningen.

 

Dyker det upp ett bra tillfälle ska jag framföra min idé om att kommunerna borde få låna av riksgälden istället för bankerna för då skapas det en likviditet som bankerna kan låna ut till våra företag.2009-01-31, 11:23  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM