TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Var 4:e kommun har för mycket folk i förhållande till vilka pengar man har och måste vidta uppsägningar om budgeterna ska hållas. Alternativet är att höja skatten vilket inte anses som det bästa alternativet. Varför detta händer beror på att skatteintäkterna minskar när konjunkturen blir sämre samt att regeringens systemförändringar gällande A-kassan och sjukförsäkringen påverkar. Det för över kostnaderna på kommunerna, vilket inte täcks in i finansieringsprincipen som ska ligga till grund för förhållandet mellan stat och kommun när staten fattar beslut.


Kommunerna behöver helt enkelt mera pengar och det är politiker i Sveriges kommuner och landsting, SKL, helt överens om. Det är fler kommuner i Norrland som tvingas säga upp folk och dra ner på välfärden. Kommuner som redan innan i regel har högre skatt än kommuner söderut och då är det fel väg som regeringen är på väg att göra nämligen att förändra skatteutjämningssystemet i negativ riktning för Norrland. Skatter har redan sänkts mest för de som har det bäst, klassisk högerpolitik.


* Volvo vad har hänt?
Igår fick vi siffror på hur Volvo personvagnar har gått och man funderar över hur bolaget har skötts och om det förts över pengar inom koncernen till modern Ford. Att varje bil skulle ge en förlust med över 30 000 kronor per bil låter fruktansvärt mycket.


* Nätavgifter för el
Fastighetsägarna har protesterat mot att elbolagen höjer sina nätavgifter och det får man väl ha förståelse för och jag tycker man har varit dålig på att förklara varför. Tidigare är det också många som har protesterat mot elpriserna och de går upp och ner, vilket är en följd av beslutet om att införa ett nytt system med nätare som ska ge förbrukningen mera minut för minut.

Det är väl helt klart att dessa nya mätare kostar pengar och hur man ska ta igen dessa pengar på alla som bara har lite hushållsel har för mig varit obegripligt. Vi får betala de nya mätarna som man kan fråga sig om de behövs och gör den nytta som var tänkt genom högre nätavgifter. Det man vinner på gungorna förlorar man på karusellen.Höj skatten sänk lönerna där lönerna är för höga.
viktigare folk har jobb. Egentligen borde löner sänkas rejält och skatter höjas.
så fler får jobb.
Finns hela jobbskatteavdraget att sänka löner på.
Pensionärer , sjuka, har fått klara sig på låga inkomster länge, och på vissa företag kräver man att folk jobbar gratis nån timme annars förlorar de jobben.

Det handlar om att alla ska ta den smäll vi upplever inte att vissa ska beroika sig på andras olycka.
Om löner sänks samtidigt som skatter höjs förefaller det som om köpkraften påverkas negativ, vilket knappast stimulerar efterfrågan. Vilket inleder en negativ spiral.

Sedan är det intressant att notera att det tycks finnas ett samband mellan lönekostnader och antal arbetstillfällen. Att sänka skatten på arbete tror jag är ett utmärkt förslag för att öka tillgången på arbetstillfällen.

För kommuner och landstings del tror jag att det finns en stor potential i arbetet med ökad produktivitet. Denna fråga har varit eftersatt länge och är, enligt min uppfattning, en forutsättning till en fortsatt hög nivå på välfärden framöver.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM