TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Kassan har mist förtroendet hos medborgarna och får kritik från JO efter alla anmälningar om försenade utbetalningar. JO säger att det är anmärkningsvärt och visst är det så när folk har fått låna pengar och en del tvingats gå ifrån sina hus.


Det här är regeringens ansvar trots att generaldirektören säger att man inte skött sig. Underskotten är stora och skulle det bli mera neddragningar då finns inte tillräckligt med folk som rehabiliterar och betalar ut ersättningar.


Det går inte att undvika att det är regeringens ansvar som velat lite hit och dit när det gäller vad deras förändringar i systemet skulle innebära och vilka regler som ska gälla. Ansvarig minister är Husmark Persson som är ytterst ansvarig för myndigheten och har att se till att myndigheten fungerar, vilket den inte gör.


Det är viktigare att föra över pengar till försäkringskassan än att ge mera pengar till militären, här har folkpartiet fel. Det är viktigare att få polisen och rättsväsendet att klara av sin uppgift än mer pengar till försvaret Det är viktigare att få samhället att fungera än att sänka skatten för de som har det bäst.


Många små kommuner har det kärvt med ekonomin och värre blir det när inte staten räknar upp statsbidragen. Bara i Västerbotten är det många kommuner som har det mycket kämpigt och vi vet inte om de klarar av sin uppgift. Det har varit bättre med pengar till kommunerna än att sänka skatten för de som har det bäst.2009-01-27, 16:23  Permalink
Andra bloggar om:  


I efterhand kan man konstatera att omorganisationen av Försäkringskassan som (s) genomförde 2005 inte var så lyckad.

Kanske styrelseordförande Erik Åsbrink kan styra upp det hela nu när förra statssekreteraren till Bo ringholm, Curt Malmborg, ersatts av Adriana Lender.
ja det är en förskräcklig historia
beskrivs på ett utmärkt sett på dagens arena

http://www.dagensarena.se/text/2009/01/forsakringskassans-kris-ar-en-politisk-kris

Visst inledde (s) en nödvändig omorganisation. Men det totala kaoset skapades av Reinsvält med anhang. Dags för husmark att ta problemet på allvar eller avgå. I längden går det inte för regeringen att skylla sina tillkortakommanden på (s).

Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM