TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Igår hade vi kommunfullmäktige och några frågetecken dök upp under diskussion om hantering av medborgarförslag men det kommer nog att ordna till sig.


* Miljöpartiet vill förändra kalendern
Mp hade skrivit en ganska flummig motion om flexibla röda dagar. Vi kan dock inte besluta om detta utan det gör riksdagen. Våra röda dagar är juldagen, annandag jul, nyårsdagen, långfredag, annandag påsk, första maj, Kristi himmelfärdsdag, nationaldagen, midsommardagen och alla helgons dag. Jag tror inte att jag glömde bort någon. Kanelbullens dag är ju ingen helgdag.


De dagar som är arbetsbefriade och vilken ersättning som ska utgå för dem som måste jobba regleras i kollektivavtal. Kommunen försöker vara tillmötesgående mot de med annan religion men avtalen ska följas och vi måste ha folk som arbetar alla dagar.


Det är helt otänkbart att vi i Umeå skulle ha andra kalendrar och andra högtidsdagar än vad som beslutats och självklart kan man inte ha dessa dagar flexibla. Det finns hur många religioner som helst men det är riksdagens helgdagar som måste gälla. Jag undrar om miljöpartiet tror att det går att åka till ett muslimskt land och att då få ha vår kalender, vilket självklart inte går och där måste de också få bestämma vilka helgdagar de vill ha. Detta är inte förhandlingsbart, inte ens för Mona Sahlin.


* Mauds förändrade statistik ger inte fler företag
Svenskt Näringsliv tror inte längre på regeringens statistik när det gäller nyföretagande. Regeringen påstår att det har ökat med 22 % medan Svensk näringsliv säger att det är mellan 5 och 10 %. Regeringen har helt enkelt förändrat statistiken, men det ger inte fler företag.


Antalet aktiva företag ökade inte mer under 2007 än snittet för 1994-2006 och betydligt mindre än 2006, åren med en socialdemokratisk regering. Svenskt Näringsliv har självklart hård kritik mot näringspolitiken som regeringen för men jag vill inte ha deras politik men jag tycker det är intressant att den politik regeringen för inte ger fler nya företag.


* Kloka ungdomar
Våra ungdomar har insett vad som är viktigt och nu är det tryggheten som är mycket viktigare än hög lön. Informationen kommer från en undersökning som studentmedia har gjort. Visst finns det lite saker som förvånar nämligen att 9 av 10 tycker chefen ska bestämma och att bara 6 av 10 vill bli chef.


Glädjande är också att i den undersökta åldergruppen 15-27 år så är de populäraste branscherna vård och hälsa följt av data/it och utbildning. Man kan väl glädjas över att välfärdsfrågorna anses som populärast.Det här med flexibla dagar är inte alls så konstigt. Flera arbetsplatser inklusive stora fabriker klarar av det. Vore det inte fantastiskt om personalen på ett vårdboende själva kunde välja när de ska arbeta, kanske med krav att de ska arbeta 40 timmar/veckan och en viss del på helger.
Det om något vore ju en större frihet för kommunalarbetare!
Våga pröva i en liten skala i alla fall =)
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM