TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Tog med intresse del av den interna konflikt som uppstått i junilistans partiledning mellan Sören Wibe och den andra ledaren Annika Eriksson som numera är före detta ledare då hon hoppat av. Hon har gjort det efter en konflikt med Sören och hur arbetet i partiet ska bedrivas då hon tyckte att arbetet saknade öppenhet.


Sören hänvisar till provvalet när det gäller sammansättningen av listan men jag tippar på att partidemokratin hela tiden varit begränsad och Sören har alltid kört sitt eget race.


* Du har inte råd med sänkt skatt Ågren
Alliansen har upprepade gånger krävt att skatten ska sänkas i Umeå och det ganska kraftigt. Men för det finns inget utrymme, ett utrymme som säkerligen kommer att försvinna ännu mer då regeringens politik och den internationella krisen gör att intäkterna minskar. Det blir mindre intäkter i form av skatter och vi ser inte heller till något paket från regeringen för kommunernas räkning.


Nästa år kommer vi enligt SKL:s prognos att tappa 147 miljoner i mindre skatt samtidigt som vi tjänar 41 miljoner på mindre arbetsgivaravgifter. Alltså, totalt minus 106 miljoner och för 2011 ser det ännu mörkare ut enligt prognoserna då tappet inklusive mindre arbetsgivareavgifter är hela 154 miljoner kronor. Det innebär att det inte finns utrymme att sänka skatterna."Konflikten" i Junilistans ledning bestod i att en person kände sig åsidosatt när hon inte fick den tätposition hon hoppats på. En f.ö. HELT enig styrelse plockade, efter omfattande rådsla, fram den lista på 48 personer som nu gäller som Junilistans plattform inför EU-valet. Jag tror mig veta att liknande "konflikter" förekommer i de flesta partier. Se t.ex. hur en av socialdemokratins nuvarande EU-parlamentariker inför förra valet återfanns på baksidan av valsedeln. Genom personkryss hamnade hon ändå före alla EU-kramarna som fanns på förstasidan. Var rädd om ert glashus Lennart, en snedriktad sten kan rasa även ett stort S-glashus!
För att Sören Wibe kommer från socialdemokratin behöver man inte genast utgå från att partidemokratin blir begränsad under honom för att han är sosse. Men kanske LH talar av egen erfarenhet om förhållandena inom (S)...
Hursomhaver - Annika Eriksson har varit synnerligen passiv som partiledare, hon har inte märkts ett skvatt utåt. Skäl nog för JL att inte sakna hennes avgång.
Lite intressant att folk från Junilistan i princip alltid bemöter den skarpa kritiken mot arbetsmetoderna med kommentarer av typen "Jag tycker inte om Annika". Ingen har ifrågasatt kritiken eller ifrågasatt innehållet i hennes brev till sympatisörerna.

Det är klart att Annika Eriksson inte märkts utåt. Hon har ju både fött barn och disputerat! Det visste de som valde henne på förra årets Junimöte mycket väl, och det verkar märkligt ifall de inte drog slutsatsen att hennes arbete utåt under hösten i princip skulle vara lika med noll.

Själv tycker jag det är starkt av Annika Eriksson att våga bryta med Junilistan trots allt hennes tidigare engagemang och speciellt med tanke på att det kastar henne ut i arbetslöshet. Hur många andra politiker hade avsagt sig sin plats, oavsett vilken listplacering, till förmån för arbetslöshet?
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM