TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Igår var jag i Skellefteå och samtidigt passade jag på att se Skellefteå mot MoDo. Skellefteå vann nästan lika lätt som Björklöven gjorde i den filmsnutt som jag la ut på bloggen igår. Däremot är det jämnare i tabellen än någonsin då vinst eller förlust gör att man åker jojo i tabellen.


* Dagens möten

Idag handlar dagen om lite smått och gott, bland annat om att träffa Finlands ambassadör och diskutera lite om förbindelserna mellan länderna. Jag vet att han med stor sannolikhet är ganska positiv till en fast förbindelse, för det brukar de vara. Finländska staten har också hela tiden sett mycket mer positivt på stöd till persontrafiken än de svenska regeringarna. Det gäller både alliansregeringen och den förra socialdemokratiska regeringen som inte har tagit sitt ansvar såsom finländarna har gjort, detta trots att Maud Olofsson var positiv till stöd när hon satt i opposition.


* Tryggare kan ingen vara...
Nu hade jag inte tänkt diskutera psalmen av Lina Sandell Berg utan brottstatistiken som nu är klar. Västerbotten är det län som har minst anmälda brott per 100 000 invånare i hela Sverige. Det är mycket bra och när det gäller stora städer så ligger självklart Umeå bra till då Umeås befolkning är en stor del av länets befolkning. Vi har 5 per hundra tusen och Stockholm som har mest ligger på 11 det vill säga dubbelt så många. Det här beror självklart till en hel del på det samarbete vi har mellan polis, kommun, och andra aktörer, i bland annat Brå.

Våld människor emellan är en sak som alltid diskuteras men viktigt att notera är är att våld mellan personer i stor omfattning sker inomhus. Av 1500 brott så sker 300 utomhus, alltså en femtedel.
Våldet sker alltså till största del inomhus och mellan personer som känner varandra väl, därför är det svårt att hitta bra förebyggande insatser emot våldet.

 

Narkotikabrotten har ökat och har fördubblats sedan 2004 men en del av orsaken till detta är att polisen varit mycket aktiv i att arbeta mot ringa narkotikabrott och mer insatser ger också effekt.


När det gäller brottslighet så finns det brister i informationen och därför finns det en kriminalunderrättelsetjänst som personer kan ringa till och veta att man kan vara anonym. Man kan därmed garanteras att man inte kan spåras av förövarna av brotten och hotas eller straffas.


Men vi måste alla ta ett större ansvar för att hjälpa polisen och ge dem tips så att de kan lägga sina pussel och därigenom få fast brottslingarna. Vi kan aldrig anställa så många poliser att man klarar sig utan allmänhetens hjälp och ett sådant samhälle är heller inte önskvärt då det skulle innebära en polisstat eller diktatur i någon form.

* Öppet hus
Ja, det brukar många ha när man fyller år. Umeå kommun har Öppet stadshus i morgon lördag och alla är självklart hjärtligt välkomna där vi har en hel del intressant att visa.


* Snart beslut?
Jag hoppas på ett positivt besked den närmsta tiden och att vi får bilda Region Norrland. Jag hoppas också att regeringen i beslutet inte gör det omöjligt med ett Stornorrland där hela Västernorrland och Jämtland ingår. Kommer ett sådant beslut ska vi ge regeringen kredit för detta för det gör att vi kan få mera resurser till regional utveckling och till sjukvård. Det är bland annat därför vi har dagens landsting. Rätt person på rätt plats ger bättre välfärd.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM