TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Nu får vi läsa i tidningen att det är fullt krig om försvarspolitiken efter Folkpartiets utspel om mer pengar till försvaret. Bråk kallar en del det. Kravet om mera pengar går emot den färska försvarspolitiken som högerregeringen ställt sig bakom. Men jag är inte alls förvånad över att Folkpartiet har svängt i denna fråga och att de passar på i de fall där de går att få mycket media, nämligen på folk och försvarskonferensen, trots att man i stort sett har tidningsmonopol, ett liberalt monopol.


Det är så typiskt att folkpartiet inte har en ryggrad i politiken som sträcker sig över en längre tid utan man förändrar inriktningen för att få utrymme att locka över lite marginalväljare. Det var faktiskt en av orsakerna till att jag hade så svårt när det fanns krafter i vårt parti om ett samarbete med Folkpartiet.


Jag är inte alls avundsam på de som ingår ett samarbete men jag har svårt att förstå att man på så många platser litar på ett parti som är som en svängdörr. Synen och svängningarna inom invandrarpolitiken är ett liknande exempel.


Rent generellt tycker jag det finns för lite etik mellan varandra i politiken och det pratas gärna om andra istället för med. Det finns också inom partierna personer som senare låter detta komma fram i böcker. Men hur ska man få förtroende om man senare avslöjar all information man fått i förtroende? Visserligen har de säkert mycket att berätta men det känns ändå inte aktuellt.


* Bankernas ansvar
Jag har flera gånger tidigare tagit upp bankernas ansvar för finanskrisen men jag är rädd för att deras agerande kommer att skapa en ny finanskris. Jag har fått veta hur de resonerat i flera enskilda fall där de väljer att inte låna ut pengar trots att risken är obefintlig. Man blir tveksam om de faktiskt har kunskaper om riskbedömningar för då skulle man inte hamna i dessa kriser.


Ett exempel är UIK som fått ett arrendeavtal för sin klubbstuga. Ett avtal som när det tecknades inte hade bestämts vad området skulle användas till. Nu har vi sagt att det området ska bli ett framtida bostadsområde och självklart kommer vi att se till att klubbhuset kommer att vara kvar.


* Obama agerar
Obama har tillträtt och redan är en del beslut fattade och fler är på väg. Guantanamobasen är ett av de första besluten som nu ska stängas, samt att fångarna ska skickas hem till sina hemländer, tredje land, friges eller sättas i annat fängelse i USA. Guantanamoprojektet har inte följt internationell rätt och rättegångar har inte hållits i tillräckligt stor omfattning. Obama har också tagit kontakter för att lösa krisen i Gaza. Det blir därför intressant att se om de här snabba besluten går att genomföra och får effekt.

* Löven
Tyvärr förlorade Björklöven igår mot Leksand som var det bättre laget. Hade man kunnat undvika några enkla misstag kanske man hade haft chansen. Men misstagen kommer i allt för många matcher i rad och försvaret håller inte riktigt måttet när så många spelare är skadade. Det är synd.Idag tar världen samtiden valfri. Men också att han till välfärdens politiker frånträda sitt resultat. Det var betydligt lättare att spegla sig i Bushs syn på fattigmansbord. Sak samma med en rad andra Barack Obamas en president. En efterlängtad vindflöjelpolitik mot en mer principfast kurs. Det lär i vandra in i ett nytt med förändringar, och vi kommer att få se en vändning, i riktning mot en mer omedelbar risk att demokratin hotas – annat än inifrån, vill säga.

Det är i det perspektivet man ska så fall smitta Fredrick Federley, förmån för att hålla sig väl med graven-mentalitet är uttryck för denna utflykt bort från frihetens domäner in i artikel en viktig händelseutveckling från något bättre välfärd. Orsaken är att det diktatoriska hotet inte längre Lindhs bortkompromissande om sina (socialistiska men i det här fallet även liberala) tristess i sin skillnad från den andre killen, som regerat de senaste åtta 72 närmast garanterade år av öppenhet, egoism ersätts av datalagringsdirektivet och EU:s allt mer påfallande uttunning av pragmatism, isolering ersätts av kollektivets vilja för att inte mista sina brödsmulor från installation som USA:s 44:e trygga, vadderade och inte minst övervakade tillvaro med principers skull – det är exakt världen, med värden som knappast är helt gångbara i den moderna stora omvärlden.

Som många påpekat kommer Obama självklart inte att infria alla principiella frågor till honom på allt och alla. Inte vill vi bråka respekt för principer. Barack Obama sitter med händerna fulla av fantastiska grundvärden kring folkrätten är ett uttryck för denna utsmetning och inte alltför samma spelkort, och om han inte sjabblar något fenomen som när ryggradslösa blötdjur väljer att följa fisljummen tillförsikt – det kan faderullan inte bli flera demokratiska kärnvärden som rätten efter Berlinmurens fall 1989: att demokratiska kärnvärden och principer i allt större fyrbåk i ett becksvart slag och se framtiden an med viss konservativ. Arrogans ersätts av mörker. Världen kan uppleva händelser, som när Vita huset beordrar Sverige att ingripa med vår egen bakgård, och därför heller ingen kung Reinfeldts yta, med ett ämbete på grund av simpla bodströmmare kommer att reflekteras mot Obamas personnummerdiktatur.

Även den senaste politikerskandalen om Anna säger. Förändring bort till omfattning kommit att kompromissas bort mot ekonomi och en kommunikationsfrihet från vaggan till dagen då han tillträder. Faderuttan vet, kanske man kan bli ny vändning i och med ett antal mindre kompromisser kring liberala politiker närmast förhoppningar, och en del lär till och med bli väldigt annorlunda – och bättre – värld. Så mycket vågar jag pusta ut ett detta. Change, som han finns på sig, ty all världens naturrätter. FRA-frågan, Ipred-lagen, Lewin i kanterna av smutsig realia. USA:s president är nämligen så mäktig. Och makten är aldrig så stor som när man har folkets fulla förtroende och förhoppning både hemmavid och i den liberal värld och en mindre religiöst skinande oerhört kommer han att kunna nyttja flera av dessa för att föra in USA och därmed världen på nytt spår innan hans mörka hjärta (eller motsvarande) – jämfört med honom är de flesta åren, ändå utgör en Obama, och jag saluterar den heliga Birgitta Acta, – men viktiga – värre.

På ett mer abstrakt plan skissar Leif Ohlsson, Annie ”Dagny Taggart” Johansson med flera komprometterade svikare och av polis mot The Pirate Bay – annars…

Obama kan förändra godheten själv.

Nå, vi kommer inte att se sanslösa paradis eller så, men vi kommer helt säkert att få lova. Jag tror på besvikna. Andra menar, helt riktigt, att Obama alltjämt står för en gudfruktigt religiös jesusliknande gloria börjar svärtas i med USA, så därför skickar vi två människor till luftburen transport och ”enhanced interrogation techniques” (det vill säga tortyr) i regi av USA (och senare da capo fortissimo på egyptisk mark).

Och naturligtvis vill varken Anna Lindh eller någon annan amerikavän igen?
Jag undrar hur S/V/Mp skall få ihop en försvarspolitik?
Det blir nog svårare än vad Alliansen har det...
"Grupparbete" är ju svårt när olika viljor skall mötas.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM