TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Jag har två observationer över EU:s politik. Det ena är att man nu vill att det ska vara moms på secondhand handel då man inte tycker att vi följer EU:s regler. Men det är väl ändå att gå för långt för detta kan väl inte ha med konkurrens och handelshinder att göra? Effekterna kommer att bli att det blir färre ideella organisationer som Myrorna som vill hålla på med detta och det blir säkert också färre givare om staten ska ha del av kakan. Moms är ju redan betalt en gång på varan och miljömässigt blir det mindre återanvändning.


EU säger också att vi ska ha lågenergilampor och det vore nog bra om de var kvicksilverfria. Kvicksilver är ett gift som kommer att förbjudas men får ändå finnas kvar i lampor enligt EU-direktiv. Går lampor söder med kvicksilver så är det mycket noga hur man tar hand om skräpet.

 

I går på eftermiddagen ringde även en ledsen person som inte skulle få sin bromsmedicin för att den sades vara för dyr och då skulle detta skyfflas över på kommunen. Det kommer att ske samma sak när vederbörande kommer att utförsäkras ur försäkringskassan. Personen som ringde var djupt besviken på de systemförändringar som skett för att få bort fusket. Det drabbar folk som har besvärliga sjukdomar och som behöver och vill jobba lite.2009-01-20, 08:06  Permalink
Andra bloggar om:  


Hela EU:s själ och agenda bygger på de tre fria rörligheterna, varor, tjänster och människor som i sin tur är helt underställda och styrda av den fjärde rörligheten, kapitalet. Men den fria rörligheten för kapital innebär att de som har makt över kapitalet med dess varor, tjänster och människor hela tiden i girighetens namn vill se det förränta sig för att ytterligare berika sina ägare!
D.v.s. den överstatliga kapitalist-trosföreställningen EU bygger på girighet och inte på demokrati.
VSB.

Bengt Nilsson, sosse
Det är väl bra om skatter kommer in. Men det är illa om det görs på ideelaa organisationer. Hörde nåt om att PRO råkat ut för samma sak.
När de rikaste ska ha skattesänkningar måste frivillga stå för det är väl tanken.

Jag undrar gällade fusket bland sjuka vart det tog vägen. Var det ett sätt för sittande regim att hjärntvätta folk för att försämra sjuksförsäkringen.
Dessutom är dagens kaos i F-kassan en väl utarbetade strategi.
Risken är stor.
Att det fuskas med att få göra rotavdrag i utlandet sådant räknas inte som fusk. Visst är det märkligt.
Eller de enorma skattesmitande som sker och som inget görs åt.
Läs:
http://hallandsposten.se/asikter/hplasaren/1.149477
Om utgångspunkten är att en varan som det redan har erlagts moms för inte skall drabbas av moms vid en fortsatt försäljning undrar jag hur vi då skall se på saker som beg.bilar, bostäder och andra ting som säljs igen? Skall dessa också befrias från moms?

Sedan kan jag glädja Bertil Lund med att Skatteverket, med stor kraft, följer upp skattesmitning och att detta har resulterat i ett flertal åtal. Detta står att läsa i bl.a. DI, DN och SvD. Med andra ord så lämnas inte denna typ av brott vid för våg.

ju mer jag tänker på det=
tänka på sig själv
ta chanserna= maximera sin nytta (mervärden för alla, Smith sa)
Ekvivalens med vetenskap och empiri etc
USA projekt i världen
Per skriver:
"Om utgångspunkten är att en varan "

Tror inte vi har varaner i Sverige de finns
i Asiens bl.a. Kunde bl.a. ses i programmet Robinson.


"Sedan kan jag glädja Bertil Lund med att Skatteverket, med stor kraft, följer upp skattesmitning och att detta har resulterat i ett flertal åtal."

Det är för små insatser mot skattesmitning. Rotavdrag som får göras utomlands är ju en ren kohandel mellan den styrande överklassen i EU. sådant är väl lätt stoppa. Det är för lamt gällande utförsel av pengar anser jag, samt att överklassen får mygla alldeles för mycket där alla håller varann om ryggen

Jag ber om ursäkt för det stavfelet och korrigerar genast till vara så att Bertil Lund samt andra läsare förstår resonemanget.

Det bör poängteras att ROT avdrag utomlands inte är ett lagbrott.

Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM