TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Varslen och uppsägningarna duggar tätt i vårt län och vi är det län som drabbats hårdast av alla. Sveriges näringsminister kommer från länet men än hur man letar så finner man inga beslut som på något sätt skulle ha kunnat bidra till att hålla varslen nere.


Snarare har det varit att vi som har en stor del basindustri, en industri som lever på export, har drabbats hårdare. Skattesänkningarna som har genomförts har nu inneburit att det nu finns för lite pengar till åtgärder.
I går hade vi medlemsråd inom Kommuninvest och när det gäller pengar så kommer det att ta tid att få ordning på finanskrisen.


Sveriges företag och företagare är också mer pessimistiska. De tror på sämre tider och har en mer dyster syn på framtiden än många andra i resten ut av världen. En stor studie visar också på att man tror att det kommer mer nedskärningar. 41 % tror att man måste minska personalen och det är en ökning med 30 % gentemot fjolåret.


Det här betyder i klartext att man saknar förtroende för den politik som regeringen för och jag tror inte att folk har så många jobb att flytta till som Littorin tror. Han säger att det är bara att flytta. Men vart ska man flytta och vem ska då betala huset eller bostadsrätten som man köpt? Då kommer många konkurser liknande primelånen i USA då folk inte kan betala sina lån.


Högerregeringens politik medför också att klyftorna i samhället ökar, fast det är ju i och för sig en del av högerpolitiken så det är kanske inte så märkligt. Det kanske är därför som Svenskt Näringsliv inte heller ser lika mörkt på framtiden då de sedan långt tillbaka är skattehatare.


Volvo har gått med stora vinster en längre tid och Reinfeldt har sagt att de får ta ur dessa för att klara krisen och ge utbildningar i företaget. Nu finns ju inte dessa pengar då de använts till aktieutdelningar som ibland var nog så stora som vinsterna. Självklart kan man fundera över om det är rätt väg att gå då t.ex. Scania haft en annan strategi och inte säger upp sin personal utan utbildar.


Sen kan man fråga sig om aktieutdelningar men varför ska man äga aktier om man inte får någon avkastning eller utdelning som det heter? Att enbart ha tillit till en värdestegring har inte heller varit så lyckat och just nu har vi sett att det totala börsvärdet nästan har halveras. Och när ska de som köpt för dyra pengar få tillbaka sina insatta? Nog bör man vara försiktig när man säger nej till utdelning, det får man varje år på obligationer och bankkonton.


Jag är bara orolig för att man inte har pengar så man kan fullfölja de redan pågående investeringarna som görs här i Umeå, kanske beroende på pengabrist. Jag är också orolig för att kanske inte heller finns pengar för att utbilda personalen och där borde staten gå in och stötta utbildning istället för att betala ut arbetslöshetsersättning.


* Ishockey
Björklöven betedde sig som jag förväntade mig i går med varierande vilja och dåligt spel samt med några riktiga sk indianare kom förlusten hemma. Kanske har de i bakhuvudet att Almtuna inte är något riktigt lag. Jag har svårt att se att det blir vinst mot Leksand om en vecka och det är nog snart dags att glömma bort drömmar om kvalspel. Laget räcker helt enkelt inte till och det är min analys numera. Kanske var känslan för laget för högt ställda inför denna säsong.Det här med att flytta dit jobben finns och vem som betalar huset. Ja, vem tycker du ska betala huset eller ge dem bidrag? Ska vi som fortfarande ha arbeten betala de arbetslösas hus i stället för att själv spara till buffert eller konsumera som skapar nya arbeten? Ska företagen betala deras hus i stället för att skapa nya arbetstillfällen?
Det behövs en debatt om den enskilde individens ansvar. Är det så klokt att låna miljoner till ett hus när man inte har ett så säkert jobb. Och vem tror att ens anställning är säker?
Vad tycker du?
Svar till Johan: Det går bra för en överhet säga folk ska flytta dit jobben finns.
Dessa får ofta husrum ordnad av företaget de jobbar åt, eller det offentliga de jobbar åt.
gratis flygresor varje helg hem, eller kanske t.om så får de flyga hem varje dag om de vill.

Dessa är orsak till att bostäder inte är överskott på så folk kan ta jobben direkt.

jag anser folk ska kunna hyra med flytträtt nu när kraven på flytt dit jobben finns är praxis.

Därmed skulle uthyraren av bostaden tvingas fluytta möblemang och ordna en likvärdig där jobbet tas.
Detta om man förlorar jobbet eller vill flytta.
enklast vore detta lösa om nuvarande hyresbostäder som byggdes ägedes av kommunen så kommuner tvingades ammarbeta för att skaffa fram bostad .

En bostadsförmedling med ansvar för boende borde ingå i arbetsförmedling.
fås jobb men ingen bostad ska a-kassan betalas med full ersättning en period till. i.o.m bostadsförmedling inte lyckats skaffa bostad.


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM