TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

I går var det en dj-kla dag för att vara riktigt ärlig med anledning av de stora varslen som lades på Volvo lastvagnar här i Umeå. Jag ska inte upprepa allt som sades igår då det är beskrivet i gårdagens blogg, men en grundutgångspunkt är att det måste vara samma förutsättningar här som i flera andra Europeiska länder.


Villkoren för att bedriva produktionen måste vara likvärdiga utifrån vilka samhällsinsatser som medges vilket det dock inte är och där man i andra länder kan ha andra arbetstidsupplägg. Risken med detta är att företag flyttar ut.


I flera Europeiska länder har systemen kommit till för att det är dyrare att göra sig av med folk i dessa länder men om det är lättare att bli av med folk i Sverige så sker neddragningarna här.


Regeringen måste se till att man stöder utbildning i företagen till samma summa som kostnaderna för arbetslösheten ger, det kostar inget och är viktigt för att behålla kompetensen och utveckla den i företaget. Och jämställdheten utarmas också när man inte gör något.

 

Det finns inga spår av en fungerande arbetsmarknadspolitik eller en näringspolitik för den delen och visst måste man börja fundera över om det var rätt att sänka skatterna för de som redan har jobb och för dem som har det bäst ställt. Dessa pengar hade varit bra att ha för att komma med åtgärder i dagens läge.


Västerbotten är hårdast drabbat när det gäller varsel, trots att vi har en näringsminister från länet. Och man blir bekymrad över att Edvinssons (c) enda kommentar är att det kommer att bli bättre sen. Jag vet inte för vilka han menar då och samtidigt säger Littorin (m) att vi får ett skitår men orsaken till det beror på att det bedrivs en skitpolitik.


Som ni förstår blev det mycket telefon i går med representanter från fack lokalt och även från Göteborg, samt mycket media och även med ansvariga centralt i vårt parti.


* Företagsbesök
I går besökte vi Skogaholmsbageriet här i Umeå som fått nya ägare i form av Fazer. Superlativen över bageriet är många och det är bra tester. Bäst i Europa, störst, felfriast, inga konserveringsmedel vilket berodde på god renligt, mindre transporter totalt och mindre miljöpåverkan sedan det byggdes nytt i Umeå och lades ner på flera andra platser. Vi är stolta över bageriet men tycker de borta skryta lite mer då de lyckats så bra.


* Offentlighet och allmän handling
Att en telefon skulle vara offentlig handling är otänkbart. Personer ute i samhället som vill ha kontakt med oss politiker ska alltid kunna nå oss och få sina frågor belysta samt få svar på sina frågor. Sms är en del i telefonen och det är faktiskt det billigaste sättet att nås men också att nå andra, t.ex. om man är utomlands och det finns ingen möjlighet att lagra och spara, eller att föras över till diariet.Lennart skriver:
"Att en telefon skulle vara offentlig handling är otänkbart. Personer ute i samhället som vill ha kontakt med oss politiker ska alltid kunna nå oss och få sina....."

Man verkligen från det högerstyrda media göra en anka av en fjäder
När du var i Tahiland så skrev du över 200 sms.
rätta mig om jag har fel.

Nu ägnar en del åt att utreda om någat av dessa sms var privata sms. i så fall skulle det ej betalas av skattebetalarna.
men jag undrar vad gör de som ägnar sig åt sådant värdelöst utredande bordeinte dessa få sparken så sparas en himla massa skattepengar.

har man inte viktigare saker göra då är det foten som ska gälla.

Nån slags måtta på löjligheter får det ändå vara.
Höj skatten på höginkomsttagare istället så
sms samtalen täcks.

"Västerbotten är hårdast drabbat när det gäller varsel, trots att vi har en näringsminister från länet."

Så du menar att ministrar ska gynna sina egna bygder? Är det en allmän hållning från socialdemokratin att vänskapskorruptions och svågerpolitik är något positivt?

Men det har iofs aldrig varit S-politik att staten ska ta fram lagar som formar ramverken för hur vi sedan kan agera. Där handlar det om punktinsatser mot de som skriker högst och de som är bäst kompisar med sosseriet...
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM