TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Så har det åter varit en riktigt fin sporthelg med ishockey, trav, skidskytte, och utförsåkning. Om man börjar med Löven har det varit som vanligt med förlust borta mot bottenlaget Nybro men vinst mot tippade topplaget Malmö också borta. Vad detta beror på förstår jag inte men håller på att tro att man inte har ett grundspel som behövs för att man ska slå dåliga lag.


Skidskyttehelgen har varit så spännande som det kan vara och pallplatser för både herrar och damer är riktigt bra. Däremot tror jag att vi håller på att ha för stora förväntningar på utförsåkarna för trots allt 4 bland de 21 första på herrsidan och 4 bland de 14 första på damsidan visar på en stor bredd även om pricken över i:et saknas.


* Regionbildningen
Inte får vi något som helst besked hur det blir med bildandet av en regionkommun i framtiden. Antar att det är moderaterna som är bromskloss då de egentligen vill skrota landstingen. De andra partierna i regeringen låter moderaterna styra allt för de tiger som musslor trots att alla andra regeringspartier säger sig vara för bildandet av regioner. Det kommer inte ens besked i de regioner där man har haft försök i många år och moderatledningen måste lyssna på sin ordförande i Sveriges kommuner och landsting, Anders Knape.


* Moderaterna ett familjeparti
Synar man moderaterna, även om jag inte gjort någon djupare analys, ser vi att Carl Bildts fru har ett engagemang i politiken och vill till parlamentet. Förrförre moderatledaren Ulf Adelsson har sin fru Lena som minister nuvarande ledaren Fredrik Reinfeldt har sin hustru Filippa som landstingsråd i Stockholm och Stockholms förre starke moderat Carl Cedersköld har sin hustru som är europaparlamentsledamot.

 

I de moderata toppkretsarna måste man ha ett tråkigt liv då det bara är politik som det handlar om även om politiken kan bli lätt att trycka ut i organisationen med mindra motstånd om man löst detta vid köksbordet på hemma plan. Det blir dock lite utanför politiken och referenser från livet utanför.

* Ingen fred i sikte
Under helgen har vi sett hur kriget går vidare nere i Gaza och att det hållits demonstrationer mot kriget och Israels attack. Jag tycker att man trots allt ska ha med att Hamas skjutit raketer i många år mot civila i Israel, samt att man lagt sina avfyringsramper i bostadsområden och till och med bland skolor. Hamas är en organisation som jobbar med terrormetoder och här måste palestinierna själva och kanske med hjälp befria sig från Hamas.


* Universiteten
Universiteten och högskolorna får allt mindre resurser per student och det innebär färre lektioner och mer självstudier. Stämmer det dessutom att man bara har två 90 minuters föreläsningar i veckan är det illa. Sedan 1994 har anslagen minskat med upp till en tredjedel. Ska man satsa på framtiden så måste även våra studenter få vägledning på lektionerna.2009-01-12, 09:01  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM