TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Ta inte djuren från de gamla. I dagens Aftonbladet står det att läsa att Edith 84 tvingas sälja sin katt då personalen på boendet är allergisk mot pälsdjur. I artikeln står det att läsa att hon flyttat in i en etta på äldreboendet solgården i Östhammar.


Jag kan inte förstå det på annat sätt än att det är en lägenhet som hon hyr av någon och där finns även personal för de äldre som behöver hjälp.
Men är det hennes egen lägenhet med eget kontrakt ska ju ingen kunna tvinga henne att ta bort katten om den inte är en sanitär olägenhet. Katter får man ha i hyreshus.


Edith har funnit sig i att katten ska därifrån och det kanske man kan förstå. Det måste vara till stor fördel för de äldre om de kan ha ett djur som man haft tidigare i ett äldreboende och det medger ju även chefen på boendet.


Det finns ett helt annat sätt att klara av detta än att den gamla tanten ska tvingas göra sig av med katten och det är självklart att den personal som är allergisk inte kan vara kvar men det finns och måste finnas omplaceringsmöjligheter och det måste gå att ha personal som inte är allergisk mot katter.


Boendet är ju till för dom äldre och ingen annan och vad har man gjort om man varit allergisk mot något annat som Edith hade haft med sig.
Jag tycker det är skamligt att en kommun ska tvinga en äldre att göra sig av med sitt husdjur på det sätt som beskrivits i artikeln2009-01-10, 16:06  Permalink
Andra bloggar om:  


Att i den åldern skaffa ett husdjur är extremt oansvarigt. Ifall man inte klarar av att bo hemma så klarar man heller inte av att ta hand om en katt på ett korrekt sätt. Fråga istället vem som gav kvinnan katten i tron att det skulle vara ett gott hem.

I övrigt så anser jag att djur på äldreboenden är ett välkommet inslag, men det bör då vara ett djur som är uppvuxet i och trivs i den miljön. Ett kollektivt djur där personal och kommun är ansvariga för hälsa och välmående.

Glöm inte att ett husdjur aldrig får välja sitt liv och husse och matte. Detta innebär att den tänkande människa måste ta ett enormt moraliskt ansvar för detta bundna liv.

Mvh
/Krister
Katten är 11 år. Edith var 73 år när hon skaffade katt. Det är väl ingen ålder??? Eller när tycker du krister att man är för gammal för att skaffa katt.Britta!!

En 73-åring kan rent generellt inte skapa en stimulerande och värdefull levnadsmiljö för en katt. Det är självklart och de flesta inser detta. Sedan att någon skaffar katt för att ha som en prydnad och leksak utan hänsyn till att det är ett riktigt liv som måste få leva är en anna sak. Så Britta du har fel hur du än tänker rent etiskt.

Mvh
/Krister

PS. Ifall du har katt så hoppas jag att denne är kastrerad. Du har uppenbarligen en totalt snedvriden inställning till andra intelligenta liv än din närmsta krets. Ska vi kalla det demi-psykopati?


:)
Låt Edith behålla katten och omplacera allergisk personal. Nån j-a ordning får det ändå vara!
Självklart ska Edith få ha kvar sin katt. Hon hyr ju lägenheten och i lägenheter får man ha katt. Åldersdiskriminering är vad det handlar om
Jodå jag har två katter och bägge är kastrerade. De lever ett alldeles utmärkt liv nära skogen med musjakt som största hobby.

Min faster som snart fyller 90 har katt och den mår alldeles utmärkt. Har det säkert bra mycket bättre än många andra katter där folk jobbar och aldrig är hemma.

Mina svärföräldrar är över 80 och har en hund. Min svärfar går minst en timme i skogen varje dag med hunden.

Det känns som om du Krister har en konstig syn på äldre människor.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM